Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martorii lui Iehova Pe 24 martie, se comemorează moartea lui Isus Cristos. Unde are loc evenimentul de la Constanța?

ro

14 Mar, 2024 09:51 2261 Marime text
Sursă foto: unsplash.com
  • Ziua de duminică, 24 martie, ar putea trece neobservată pentru mulți, însă milioane de oameni din întreaga lume se vor întruni la apusul soarelui pentru a comemora moartea lui Isus Cristos.
 
Comemorarea morții lui Isus Cristos, sau Cina cea de taină, cum mai este numită, este cea mai importantă zi a anului pentru Martorii lui Iehova, care o sărbătoresc anual la data de 14 Nisan din calendarul evreiesc, în conformitate cu declarația lui Isus din Evanghelia după Luca, capitolul 22, versetul 19: „Continuați să faceți lucrul aceasta în amintirea mea”. În întreaga lume există peste 8,6 milioane de Martori ai lui Iehova, dar anul trecut au asistat la eveniment aproape 20 de milioane de persoane.

„La nivel mondial, mulți oameni care nu sunt Martori ai lui Iehova asistă la Comemorare. Sperăm că membrii comunității locale ni se vor alătura cu această ocazie specială în care ne amintim de moartea lui Isus Cristos și arătăm recunoștință pentru jertfa sa”, a declarat Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Aceasta este o ocazie solemnă, dar în același timp plină de bucurie”.
 
Evenimentul durează aproximativ o oră și va cuprinde o cuvântare care va vorbi despre ce a realizat Isus prin moartea sa, pentru toată omenirea.
 
În luna martie 2024, în Constanța, se desfășoară o campanie specială prin care toți locuitorii sunt invitați să asiste la celebrarea anuală a Cinei Domnului, precum și la o cuvântare publică specială care va fi ținută, de obicei, cu o săptămână înainte.

Cuvântarea specială
intitulată „Învierea – victorie asupra morții!”, va fi prezentată  în lăcașurile de cult ale Martorilor lui Iehova, în sfârșitul de săptămână din 16, 17 martie 2024.Discursul public de 30 de minute, bazat pe Biblie, se va concentra pe speranța biblică a învierii morților în viitorul apropiat.


Adrian Ciobanu spune: „Alături de soția mea,  particip an de an la Comemorarea morții Domnului Cristos,Fiul lui Dumnezeu.Astfel imi exprim dorința de a respecta porunca Domnului de a ne aminti de jertfa Sa oferită în folosul omenirii.Aștept cu nerăbdare acest eveniment anual deoarece  pot sa îmi exprim recunoștința față de Dumnezeu și Fiul Său pentru dispoziția lor iubitoare de a oferi un mijloc prin care putem primi iertarea  păcatelor și astfel să ne bucurăm de o stare aprobată înaintea Lui pentru eternitate, alături de cei dragi nouă”.


În Constanța, Comemorarea morții lui Isus Cristos va avea loc la Sala Magna a Universității Andrei Șaguna de pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu,nr 13 de la ora 18:30. Cuvântarea specială va avea loc la lăcașul de cult din Str. Ion Corvin nr 33,duminica  de la ora 10:00.

Citește și

Martorii lui Iehova promovează diversitatea lingvistică și folosirea limbii materne



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii