Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant la Corbu! Un bărbat a încercat să spânzure un câine de grinda casei! Detalii din dosar

ro

26 Apr, 2024 14:26 1435 Marime text

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.04.2024, până la data de 25.05.2024 inclusiv, a inculpatului B.S., cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de schingiuire a animalelor, prev. de art. 25 alin. 3 lit. b din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, cu aplic. art. 41 alin. 1 din C. pen.  


Cel în cauză a fost arestat preventiv pentru 20 de zile. 

Mandatul nu este unul definitiv. 

 În concret, în cauză s-a reţinut că în data de 16.03.2024, în jurul orei 17:00, inculpatul B.S., în vârstă de 44 de ani, în timp ce se afla în curtea casei sale din satul Corbu, judeţul Constanţa, a încercat să spânzure un câine de grinda casei, folosind o sârmă, iar apoi l-a lovit în mod repetat cu picioarele şi coada unui topor.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 25.04.2024, la locuinţa inculpatului au fost găsiţi câinele ce fusese agresat şi o căţea cu cinci pui, în vârstă de aproximativ o săptămână. Aceştia au fost ridicaţi şi plasaţi într-un centru de adăpost pentru animale, măsură cu care inculpatul a fost de acord.

S-a reţinut de asemenea că inculpatul a comis fapta în stare de recidivă postexecutorie, după ce la data de 18.08.2022 fusese condamnat de o instanţă de judecată la 1 an şi 3 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare în formă continuată.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigare a Infracţionalităţii de Mediu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

La data de 26.04.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis în parte propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 20 de zile, față de inculpatul B.S.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii