Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii protestează din nou în fața sediului IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

26 Apr, 2024 14:19 692 Marime text



Un nou protest are loc astăzi, 26 aprilie 2024, în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, unde Sindicatul Democratic al Polițiștilor (SIDEPOL) își exprimă dezacordul față de modul în care a fost implementat conceptul de reorganizare.

Polițiștii spun că una din cele mai mari nemulțumiri este legată de faptul că sunt foarte puțini angajați, iar cei aflați la muncă sunt suprasolicitați.

Suntem nemulțumiți deoarece au creat un deficit foarte mare de personal. Organizarea nu este încă bătută-n cuie… Dacă se va trece la un program de 8 ore, polițiștii vor fi nevoiți să facă naveta permanent la locul de muncă, nu au posibilitatea de timp de odihnă după efectuarea serviciului”, a declarat un polițist prezent la protest.

Structurile de ordine public atât în urban cât și în rural, nu pot susține programul de 8 ore. În acest moment se iau oameni de la compartimentul Proximitate, ca să se poată face planificarea la 8 ore… Această planificare, la 12 ore ar oferi o patrulă în plus, deoarece necesită mai puțini oameni, ca să faci o patrulă. În 24 de ore ai nevoie de 4 oameni la un program de 12/24 de ore. La 8 ore, ai nevoie de 6 oameni. Până în acest moment, nu am fost la discuții”, a adăugat alt protestatar.

SIDEPOL atrage atenția că în această situație se află toți polițiștii din România.

Deficitul nu este de ieri, de astăzi. Deficitul este de peste 30 de ani, pentru că cei aflați la conducerea Ministerului, a Poliției Române, și a celor care guvernează țara, nu s-au gândit absolut deloc la această instituție, a Poliției Române, nu a existat niciun fel de predictibilitate în carieră și, mai mult decât atât, au ciuntit legea salarizării și legea pensionării în ceea ce privește polițiștii și personalul Ministerului Afacerilor Interne și am ajuns să fim într-o situație în care un coleg muncește pentru 3-4 care lipsesc în momentul de față. Nu numai în IPJ Constanța este situația asta, dar aici este mult mai accentuată. În toată țara, în toate unitățile de poliție ne întâlnim cu astfel de situații, de lipsă de personal”, a afirmat Gabriel Gîrniță, liderul de sindicat al polițiștilor.
 
Acțiunea de protest se desfășoară pe parcursul zilelor de 25, 26, 29 și 30 aprilie 2024, în intervalul orar 14.00 - 19.00.













Citește și

Polițiștii protestează în fața Poliției din Constanța! Iată ce nemulțumiri au (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii