Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu „Săptămâna Verde”, polițiștii sibieni s-au întâlnit cu preșcolarii, dar și cu elevii mai mari

ro

26 Apr, 2024 12:59 355 Marime text
Nr. 93 din 26 aprilie 2024
 
SĂPTĂMÂNA VERDE – SĂPTĂMÂNA SIGURANȚEI COPIILOR
 
În perioada 22 – 26 aprilie, când majoritatea unităților de învățământ din județul Sibiu au desfășurat campania „Săptămâna Verde”, polițiștii sibieni s-au întâlnit cu preșcolarii, dar și cu elevii mai mari, într-un dialog deschis, menit să crească gradul de siguranță a copiilor, în mediul școlar, în trafic și nu numai.
 
În activități s-au implicat polițiști din cadrul mai multor structuri, Biroul Siguranţa Şcolară, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Rutier, dar și polițiști din cadrul secțiilor de poliție rurală din județ.
 
Polițiștii au abordat teme precum delincvența juvenilă, bullying-ul și cyberbullying-ul, consecințele consumului și traficului de droguri, dar, în prag de vacanță a copiilor, au vorbit și despre regulile de comportament în colectivitate, despre regulile de circulație, despre prietenie și colegialitate.
 
Totodată, elevii s-au familiarizat cu noțiuni de educație juridică privind răspunderea contravențională și penală a minorilor, ce sunt infracțiunile și exemple concrete întâlnite în practica judiciară, adaptate vârstei.
 
Și, pentru că excursiile au fost în aceste zile principalul punct de atracție al activităților școlare, polițiștii rutieri au oprit în trafic mai multe autobuze, autocare și microbuze care transportau copii, pentru a se asigura că elevii beneficiază de o călătorie în siguranță, odată cu verificarea conducătorilor auto efectuându-se și instruiri ale pasagerilor pe linia respectării regulilor de circulație.
 
Siguranța copiilor rămâne unul dintre obiectivele prioritare ale acțiunilor polițiștilor sibieni.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii