Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevul român, cel mai bun matematician din lume, a mai obținut un succes

ro

07 Apr, 2024 17:59 1461 Marime textSursa foto: Facebook


 
  • Cel mai bun elev-matematician din lume, David-Andrei Anghel, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, care a obţinut anul trecut medalia de aur cu un punctaj maxim la Olimpiada internaţională din Japonia, s-a clasat pe primul loc la Olimpiada natională desfăşurată la Târgu Mureş, împărţind prima poziţie cu alţi cinci elevi din ţară, potrivit Agerpres.

„Nu vreau să par arogant, dar partea ştiinţifică a fost de-a dreptul banală şi olimpiada şi barajul au impus nişte subiecte foarte uşoare, nu prea mi-a plăcut. (...) Anul trecut am luat punctajul maxim la Olimpiada internaţională, chestie pe care n-a mai făcut-o un român de peste 25 de ani. A fost probabil cel mai bun moment din viaţa mea să fac aşa o performanţă. Mă simt foarte apreciat, chiar aici, la olimpiadă, toată lumea mă iubeşte, am dat poze, autografe, mă simt foarte bine. Sper să-i inspir să facă performanţă şi să-şi urmeze visurile", a declarat presei David-Andrei Anghel.


Olimpicul a spus că în spatele acestei performanţe stau multă muncă, perseverenţă şi pasiune. El lucrează, uneori, patru - cinci ore pe zi, cu profesorii care l-au pregătit, Victor Vacariu şi Dan Dumitrescu.

David-Andrei Anghel a adăugat că îşi va continua studiile în Statele Unite ale Americii, la MIT, dar nu ştie exact ce va studia.

Alături de el, pe prima treaptă a podiumului Olimpiadei Naţionale de Matematică, la clasa a XII-a, s-au aflat Andrei Giovani Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" Bucureşti, Robert Gîdea de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Petre Luca Mirea-Bulubaşa de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Râmnicu Vâlcea, Vlad Titus Spătaru de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Mara Ioana Zaharia de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi.

Locul al II-lea i-a revenit lui Dacian Robu de la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" Baia Mare, locul al III-lea l-a obţiut Edward Torac de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, fiind acordate şi 13 menţiuni.

Au fost acordate opt medalii de aur, 13 de argint şi 21 de bronz din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.
 
 Citește și
Inspectoratul Școlar Județean ConstanțaȘapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii