Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Învățământ Constanța Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medigia, singurul reprezentant al României la competiția mondială Genius Olympiad

ro

27 Mar, 2024 12:56 803 Marime text
  • Elevii Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” sunt singurii reprezentanți ai României la Olimpiada Geniilor, la 4 categorii diferite.
  • La Olimpiada Geniilor din acest an vor participa în jur de 1000 de elevi din 65 de țări, care vor prezenta 725 de proiecte ce încurajează inovația și creativitatea.
  • Genius Olympiad este organizată de Terra Science and Education și găzduită de Rochester Institute of Tehnology, New York.
 
Continuând tradiția participării la competiții internaționale cu valoare științifică de excepție, elevii liceului nostru au obținut și în acest an calificarea la faza finală a prestigioasei competiții mondiale Genius Olympiad, organizată de Terra Science and Education și găzduită de Rochester Institute of Tehnology, New York.

Această competiție reunește cele mai luminate minți tinere din întreaga lume, oferindu-le o platformă pentru a-și prezenta inovațiile și soluțiile la problemele de mediu cu care umanitatea se confruntă.

În acest an elevii Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” sunt singurii reprezentanți ai României la această competiție, și nu la una, ci la 4 categorii diferite:
  • Categoria Business cu proiectul Magnetude,
  • Categoria Short Film cu proiectul Ephemeral Silece,
  • Categoria Robotics cu proiectul Dragonic Force LTNB,
  • Categoria Coding cu proiectul AIR.
La Olimpiada Geniilor din acest an vor participa în jur de 1000 de elevi din 65 de țări, care vor prezenta 725 de proiecte ce încurajează inovația și creativitatea. Prezența elevilor noștri la acest eveniment este o dovadă a calității educației pe care o oferim și a spiritului competitiv pe care îl cultivăm și subliniază angajamentul liceului nostru față de excelență în educație.

Este un rezultat de excepție, care demonstrează încă o dată că școala noastră este o școală a viitorului. Prin astfel de proiecte le cultivăm elevilor spriritul critic, inovator, creativitatea și abilitățile antreprenoriale. De altfel, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia are o tradiție de peste cinsprezece ani în derularea de proiecte și parteneriate internaționale în domenii cât mai variate și de actualitate: programare, inteligență artificială, combaterea schimbărilor climatice, educație antreprenorială, educație artistică.

Proiectele de acest tip facilitează comunicarea și cooperarea între elevi venind din diferite colțuri ale lumii, oferă oportunități multiple tinerilor de a se devolta și de a-și măsura competențele atinse prin raportarea la sisteme educative performante, a afirmat prof. Nechita Elena, directorul instituției.


Olimpiada Geniilor este recunoscută pentru promovarea excelenței academice și pentru încurajarea tinerilor să devină lideri și vectori ai schimbării în comunitățile lor. Participarea celor 9 elevi ai Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, însoțiți de 2 profesori coordonatori la acest eveniment nu este doar o realizare remarcabilă pentru elevii noștri, ci și o oportunitate pentru ei de a reprezenta liceul, orașul și chiar țara și șansa de a împărtăși cultura și valorile românești lumii întregi, a declarat directorul prof. Nechita Elena

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii