Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

ro

23 Mar, 2024 20:53 1285 Marime text
Sursa foto: Facebook/ ISJ Constanța



 
  • Sâmbătă, 23 martie 2024 s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Chimie pentru elevii claselor a VII-a, VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, la Liceul Tehnologic „C. A. Rosetti” Constanța, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța.
 
Elevii au avut acces în centrul de concurs în intervalul 8.00 - 8.30, proba începând la 9.30, ei având la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.
 

„La etapa județeană a olimpiadei, se acordă, pentru fiecare an de studiu, de regulă, 3 premii, un premiu I, un premiu II și un premiu III, precum și un număr de mențiuni reprezentând maximum 15% din numărul participanților, rotunjit la numărul întreg imediat superior, în cazul unui număr fracționar, dar condiția este ca punctajul obținut de elev să fie cel puțin 60% din punctajul maxim obținut la nivel național la clasa respective”, transmite ISJ Constanța.

 
Calificarea elevilor la etapa națională se face prin sistem competițional, individual, în cadrul fiecărei clase (an de studiu), având la bază ierarhia realizată la fiecare clasă, prin ordonarea descrescătoare a punctajelor totale obținute de elevi în urma susținerii probei din cadrul etapei județene a Olimpiadei de Chimie. Condiția de calificare este ca punctajul obținut de elev să fie cel puțin 60 % din punctajul maxim obținut la nivel național la clasa respective, conform sursei menționate.
 
 
Citește și
Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii