Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Irlandei la București

ro

26 Apr, 2024 14:57 333 Marime text
  Nr. 118
 26 aprilie 2024
 
 
Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Irlandei la București
 
            Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut vineri, 26 aprilie, o întrevedere cu ambasadorul Irlandei la București, Brendan Ward.
            Discuțiile au vizat dezvoltările actuale de securitate și modalitățile de consolidare a relațiilor militare la nivel bilateral, precum și în cadrul UE.
            Totodată, a fost salutată semnarea recentă a Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Apărării din Irlanda și Ministerul Apărării Naționale din România privind cooperarea în domeniul apărării, fiind accentuată importanța acestui document, ce oferă cadrul pentru dezvoltarea cooperării.
            „Creșterea interoperabilității dintre forțele armate române și cele irlandeze constituie un element esențial pe timpul participării în comun la misiuni internaționale, iar memorandumul recent semnat ne oferă platforma adecvată pentru intensificarea eforturilor pe această dimensiune”, a declarat ministrul apărării naționale.
            Totodată, dialogul a vizat și evoluțiile recente la nivelul UE, pe dimensiunea de securitate și apărare, fiind subliniat potențialul oferit de noile inițiative în domeniul apărării. Oficialul român a evidențiat contribuția națională în cadrul misiunilor și operațiilor desfășurate sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC), precum și participarea României în cadrul inițiativelor UE în domeniul apărării. De asemenea, a salutat implicarea Irlandei în cadrul PSAC.
            „Participarea Irlandei în proiecte PESCO și în cadrul misiunilor și operațiilor UE, reliefează angajamentul său în ceea ce privește cooperarea cu partenerii europeni. Totodată, Irlanda este un partener important pentru NATO. Vom continua să identificăm modalități concrete de cooperare, aspect esențial pentru gestionarea provocărilor de securitate cu care ne confruntăm, la nivel regional și global”, a subliniat ministrul Angel Tîlvăr.
 
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii