Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu În siguranță, de Sărbătoarea Floriilor

ro

26 Apr, 2024 11:08 315 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 144 din 26.04.2024
 
În siguranță, de Sărbătoarea Floriilor  
 
Pompierii vor fi la datorie, în acest sfârșit de săptămână, când credincioșii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor. Misiunea acestora este de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență.
Zilnic, echipajele de pompieri vor fi pregătite să intervină pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente grave ce le pot pune viața în pericol și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
De asemenea, astăzi, inspectorii de prevenire vor continua acțiunile de control și informare preventivă la lăcașurile de cult din județ. Aceștia vor avea în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție și starea acestora, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor pe timpul slujbelor religioase.
Duminică, în căminul multor credincioși vor fi aprinse candele sau lumânări. Acestea nu trebuie lăsate nesupravegheate pentru că materialul din care sunt confecționate se poate topi. Reamintim faptul că, săptămâna aceasta, din cauza unei lumânări a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din municipiu, pagubele fiind însemnate.
Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
  • nu lăsați lumânările aprinse, nesupravegheate. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu, în lipsa dumneavoastră;
  • asigurați-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi este fixată într-un suport special, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
  • așezați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă, rezistentă la căldură;
  • nu puneți lumânările aproape de lucrurile care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.), în locuri în care pot ajunge copiii mici şi animalele de companie, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii;
  • nu adormiţi cu lumânările aprinse.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii