Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Doi tineri, arestați preventiv pentru înșelăciune și șantaj - au câștigat 40.000 de dolari

ro

26 Apr, 2024 16:28 823 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța

La data de 25 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 29 de ani, respectiv 33 de ani, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și șantaj.
 
Bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore, conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de poliție Județean Constanța.
 
Astăzi, vor fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală.
 
Reamintim că, la data de 25 aprilie a.c., polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite de săvârșirea faptelor, în municipiul București și județele Ilfov și Cluj.
 
Din cercetările efectuate în doasar a rezultat că, în perioada mai 2022 – februarie a.c., aceștia ar fi indus în eroare trei persoane vătămate din județul Constanța și municipiul București, prin utilizarea de calități nereale de angajați în funcția de ingineri ai unei societăți comerciale, prezentându-le ca adevărată împrejurarea mincinoasă conform căreia vor realiza lucrări de extindere și reparare a imobilelor victimelor, încheind contracte de prestări servicii.
 
Astfel, ar fi încasat, de la persoanele vătămate, un avans însumând 95.000 de lei, realizând ulterior lucrări parțiale, care nu ar fi corespuns normelor tehnice în vigoare.
 
De asemenea, ar fi constrâns victimele să le remită suma totală de 176.000 de lei, amenințându-le că muncitorii vor abandona lucrările începute, lăsând imobilele fără acoperișuri, menționează sursa citată.
 
Cu ocazia efectuării perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 40.000 de dolari.

Reprezentanții IPJ Constanța au transmis că față de persoanele în cauză, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Citește și
Servicii intime prin apeluri video Falși jurnaliști, trimiși în judecată la Constanța, pentru șantaj!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii