Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Pompierii giurgiuveni încheie săptămâna în mijlocul copiilor

ro

26 Apr, 2024 12:54 276 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 145 din 26.04.2024
 
 
Pompierii giurgiuveni încheie săptămâna în mijlocul copiilor
 
Elevii Școlilor Gimnaziale “Academician Marin Voiculescu” și “Sfinții Martiri Brâncoveni” au vizitat, astăzi, Detașamentul de Pompieri Giurgiu. Activitatea a fost organizată în ultima zi a Programului “Săptămâna Verde”, la solicitarea instituțiilor de învățământ, elevii fiind de la clasele 0 și I. 
Însoțiți de cadrele didactice, aceștia au vizitat toate atelierele amenajate, fiind dornici să afle cât mai multe informații despre activitatea pompierilor. Astfel, ei au avut ocazia să vadă autospecialele folosite în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.
În timp ce unii dintre aceștia erau dornici să afle cât mai multe lucruri despre autospeciale, alții învățau cum să țină furtunul pentru a stinge focul într-un timp foarte scurt și probau echipamentele de protecție.
Autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime a fost unul dintre punctele de atracție, copiii demonstrând că nu au frică de înălțime.
La fel ca în zilele precedente, pompierii le-au vorbit, pe înțelesul lor, despre cât de important este focul, dar și cât de periculos poate deveni, din neatenție. Copiii au demonstrat că știu care sunt beneficiile focului, dar și consecințele atunci când acesta este folosit incorect.
Pompierul Sam, care a participat la acțiune, le-a oferit următoarele sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță:
  • nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări în casă;
  • nu trageți de cablurile electrice sau de prize, deoarece există pericol de electrocutare;
  • nu vă jucați în preajma aragazului atunci când se pregătește masa și nu lăsați jucăriile în imediata apropiere a acestuia.
La final, fiecare clasă a primit și o Diplomă “Micii Pompieri”, copiii dând dovadă de atenție și curaj pe timpul acțiunilor organizate.  
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii