Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Mamaia ca în Brazilia? Mazăre despre promenada din Mamaia, despre descentralizarea lui Dragnea şi despre port (galerie foto)

ro

08 Nov, 2013 00:00 2411 Marime text
Mamaia şi Satul de Vacanţă au intrat de ieri în lucrări de renovare. Autoritatea locală a atras fonduri europene, mai precis 10 milioane de euro destinate amenajării unei promenade turistice. Potrivit primarului, în vara anului următor promenada va fi finalizată în proporţie de 60%, urmând ca lucrările să fie reluate în iarna anului 2014 şi finalizate în 2015. „Refacem coloana vertebrală a staţiunii Mamaia. Promenada va fi amenajată pentru trafic pietonal şi, pe anumite porţiuni şi cu acces auto şi va oferi un spaţiu de defilare pentru carnaval. Faleza va fi iluminată ca la sambadromul din Brazilia, iar pentru carele alegorice vom avea maximă vizibilitate”, a spus ieri edilul. Şi o porţiune din plaja din Mamaia va fi iluminată ca în Brazilia, a mai menţionat edilul, care a declarat că a purtat discuţii în acest sens cu directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, George Papari. De asemenea, Primăria Constanţa va avea, potrivit primarului, şi „carul ei propriu, unde vor veni şi invitaţi de seamă, oameni celebri din diferite domenii, cum ar fi sport, muzică, dar şi din politică, dacă vor avea curaj”. Şeful autorităţii locale a mai menţionat că din sezonul estival următor vor creşte pretenţiile în cazul agenţilor economici care au astfel de care alegorice.

În altă ordine de idei, Radu Mazăre a declarat că marea descentralizare pregătită de Liviu Dragnea este „mică”. Edilul l-a taxat pe vicepremier şi pe problema Portului Constanţa. Întrucât la nivel guvernamental există intenţia ca Portul Constanţa să nu mai fie descentralizat, Mazăre a afirmat despre guvernanţi că dacă spun una şi fac cu totul altceva vor răspunde în faţa electoratului.

Întrebat cu privire la impozitele şi taxele locale, care de anul viitor vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, Radu Mazăre a răspuns că oraşul Constanţa a fost singurul oraş din ţară care nu a indexat taxele şi impozitele cu 16,05% la începutul acestui an. Mazăre a mai spus că nu este adeptul majorării taxelor, însă dacă va fi obligat să recurgă la majorări nu va avea cum să se împotrivească.
Precizăm că la această dată cotele adiţionale impuse de primării la impozite şi taxe faţă de cele stabilite de Guvern nu pot fi mai mari de 20%. Această limită-maximă la care primarii sunt obligaţi în prezent să se raporteze urmează să fie eliminată de Guvern pentru proprietarii persoane fizice şi menţinută doar pentru firme.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii