Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Năvodari a semnat contractul de finanțare Grădinița nr. 3 „Lumea Florilor“ din Năvodari va fi renovată energetic

ro

25 Apr, 2024 09:31 581 Marime text
  • Finanțarea pentru reabilitarea eneregtică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 „Lumea Florilor“ din Năvodari a fost aprobată, proiectul fiind inclus în lista publicată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru proiectele aprobate și finanțate din PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență.
  • Pentru a se crea premisele execuției lucrărilor de renovarea energetică a clădirii Grădiniței nr. 3 „Lumea Florilor”, a fost contractat și elaborat Studiul de Fezabilitate.
 
 
Primăria Năvodari anunță că a semnat contractul de finanțare și a fost emis Certificatul de Urbanism pentru renovarea energetică a Grăniniței cu Program Prelungit nr. 3 „Lumea Florilor“, după ce în prealabil, proiectul a fost depus în vederea finanțării.
 
Finanțarea a fost aprobată, proiectul fiind inclus în lista publicată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru proiectele aprobate și finanțate din PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență, C10 – Fondul Local, I.3 - Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.
 

„Pentru a se crea premisele execuției lucrărilor de renovarea energetică a clădirii Grădiniței nr. 3 „Lumea Florilor”, a fost contractat și elaborat Studiul de Fezabilitate. După aprobarea acestuia, în cursul anului 2024, se va elabora proiectul tehnic și se vor executa lucrările de izolare a pereților exteriori cu sistem compact de cu panouri termoizolante din spumă poliuretanică, placate cu tablă de aluminiu la exterior- 1254,50 mp și bordareagolurilor (ferestre și uși) pe toate laturile exterioare, izolarea planșeului peste ultimul nivel cu vată minerală bazaltică și schimbarea tâmplăriei – 539,50 mp“, au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari.

 
Totodată, se va realiza și schimbarea corpurilor de iluminat cu corpuri economice de tip LED pentru un consum scăzut. Corpurile de iluminat vor fi prevăzute cu celule foto cu senzor de lumină naturală, cu randament optic mare. Pentru încălzire se vor utiliza două centrale termice în condensație cu putere 100 w, iar pentru răcire se vor utiliza două pompe de căldură reversibile și se va monta o instalație de panouri solare cu tuburi vidate. Se va adapta instalația sanitară – se vor monta panouri solare, boiler cu 2 serpentine de apă caldă menajeră de 1000 l, conducte de recirculare a apei calde, sistem de reglaj și automatizare, sisteme de protecție, sisteme de antiopărire, baterii noi cu fotocelulă pentru obiectele sanitare inclusiv pisoare și corpuri sanitare noi.
 

„Justificarea alegerii făcute rezidă într-o serie de avantaje tehnico-economice identificate în perioada de garanție și exploatare. Izolarea termică a fațadei, partea opacă, se va realiza prin termoizolarea pereților exteriori cu o grosime a termoizolației de 20 cm, iar termoizolarea acoperișului tip terasă se va realiza cu o grosime a termoizolației de 30 cm, izolarea termică a planșeului peste subsol realizându-se cu sisteme termoizolante cu o grosime a termoizolației de 10 cm. Totodată, izolarea termică a fațadei se va realiza prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată“, au mai punctat reprezentanții Primăriei Năvodari.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare. Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR
 
Cumpărări directe Constanța: Cât plătește Primăria Năvodari pentru cosit zone verzi adiacente căilor publice (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii