Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să conjugăm relațiile conjugale – despre relațiile de astăzi – provocări și daruri

ro

24 Mar, 2021 00:00 2955 Marime text

Dr. Sorina Soescu (aka Zyanna Orinda) propune celor interesați, începând din 31 martie, un curs format din șapte module despre relațiile de astăzi, provocări și daruri - relația de cuplu, concepte și informații integrate pe straturi ale vieții.
 
Șapte module reprezentând șapte dimensiuni ale unei relații de cuplu, propuse sub formă de concepte. Aceste concepte privite din mai multe perspective pentru a putea integra informația complex, așa cum ființa noastră este complexă.
 
În cadrul cursului se va discuta cu sinceritate despre relația de cuplu, una din componentele importante ale vieții noastre în societatea de astăzi. Se vor exersa și lucra practic și vor fi dezlegate câteva noduri care ne împiedică să ne armonizăm.
Cursanții vor obține o structurare a informațiilor și o nouă viziune în relația de cuplu, informații noi despre CINE și CUM decide în relația de cuplu. Veți dobândi instrumente și tehnici de lucru pentru armonizare personală și acordarea armonioasă la partenerul de cuplu.
 
Iată cele șapte teme ale celor șapte module 
1. De ce în cuplu! De ce în relații!
Conexiunea profundă, rădăcina, instinctele. Ce mecanisme stau la baza formării cuplului? Ce vor bărbații, ce vor femeile ? Primul cerc, cercul de baza- culoarea roșie. Totul este intens, totul este pasional și instinctiv.
 
2. Creativitatea în cuplu!
Viața presupune numeroase resurse - energie, timp, bani și resurse materiale. Cum ne creăm abundența, pornind de la cele mai importante resurse? Managementul energiei, banilor și resurselor în cuplu. Cum permitem și cât permitem implicarea celorlalți în proiectele proprii (ajutor/susținere versus manipulare/capcane). Cercu doi - culoarea portocaliu, se formează cuplul propriu-zis, s-a mai stins intensitatea , dar este suficient să creeze material - susținerea și infrastructură pentru desfășurarea vieții.
 
3. Hrană în cuplu!
Sursele de hrană ale cuplului: hrană fizică, hrană emoțională, hrană mentală, hrană sufletească. Curajul- voința- perseverență- auto-controlul- folosirea și transformarea lumii exterioare în structuri interioare. Cercul 3 - culoarea galbenă, căldura interioară a soarelui, mutarea în interior a intensității acțiunii.
 
4. Iubirea și încrederea în cuplu!
În-fido, în ține mă încred, în-fidelitate sau în-fidelitate. Cuplul este testat, este despre stabilitate, despre dorința inimii. Inima știe să aleagă ce trebuie să rămână. Cercul al 4 lea , culoarea verde - Legile Naturii este timpul să învățam ce este sustenabil, ce ne folosește pe termen lung.
 
5. Comunicarea în cuplu!
Începe construcția florii vieții ! Capacitatea de comunicarea înseamnă colaborare, asertivitate, dezvoltarea limbajului de armonizare. Cercul al 5 lea, culoarea albastru. Ochii se ridică către cer, dar picioarele rămân pe pământ.
 
6. Viziune și punctele de vedere!
Cel de-al treilea ochi, pineala. Se construiește o viziune de ansamblu asupra lumii, nevoile materiale, emoționale, spirituale sunt calibrate. Totul se face în armonie , atât în cuplu cât și cu contextul. Înțelegerea contextului iți da flexibilitate. Culoarea este indigo, busola pe care cuplul a dobândit-o pentru a naviga cu ușurință pe valurile vieții.
 
7. Ritualurile în viața de cuplu!
Ritualurile amintesc conexiunea cu Divinul. Ritualurile presupun sacrificii (posturile, evenimentele caritabile, dăruirea din timp, energie). Ritualurile din interiorul casei și din afară casei, ritualuri personale, din cuplu sau cu grupul, protecția casei ( obiectele spirituale sau icoane). Ultimul cerc - culoarea mov, acceptare și iubire.
 
Amănunte cu privire la înscriere puteți obține de AICI.
 
Citește și:

Săptămâna 13 a anului 2021/22-28 martie: Echilibru
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii