Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea 1 – ziua 6. 31 martie 2024. Finalul oficial al perioadei de ”întuneric” mai lung

ro

31 Mar, 2024 14:30 521 Marime text
Valul 4 de energie – partea 1 – ziua 6
31 martie 2024
 
Final de săptămână, final de luna calendaristică
Mijloc al portalului eclipselor și schimbare de oră de vară (ziua va fi și mai lungă!) adică finalul oficial al perioadei de ”întuneric” mai lung.
Finalul perioadei astrologice mai liniștite, în care nu s-au întâmplat prea multe în ceruri.
(dacă asta a fost ”liniștită”....oare ce mai urmează, de fapt?).
 
Ați apucat să finalizați proiecte, cicluri și treburi?
Ați reușit să fiți mai prezenți și să observați mai bine ce se întâmplă, în prezent, în viață?
Cineva spunea că toate cântecele păsărilor din natură se pot reduce la:
”io, io, io, io” sau ”fu, fu, fu, fu”
 
Cu alte cuvinte, este vorba despre declararea teritoriului (”eu, io, al meu”) si căutarea partenerilor de împerechere (am folosit cuvântul românesc folosit pentru acțiunea respectivă, lăsând deoparte litera ”t”).
Dacă ne dăm un pas în spate și ne observăm dialogul mental și eforturile din viață, descoperim că nu suntem prea diferiți de păsări, când rămânem blocați în primele două instincte ale ființelor umane:
 
1) supraviețuirea – hrana, siguranța, adăpostul, protecția
2) reproducerea, înmulțirea
 
99% din activitățile noastre zilnice se întâmplă în jurul acestor instincte.
Io, io, io apare când ne declarăm ”proprietatea personală” – soțul meu, copii mei, casa mea, mașina mea, părerea mea, ideile mele, înțelegerea mea etc.
”Io, io, io, io” mai apare și când ne simțim ”ofensați” sau ”umiliți” (înseamnă că cineva a depășit granițele personale, în comentarii sau gesturi).
Io apare în orice conflict de opinii cu alții și este hrănit când i se spune ”ai dreptate”.
Cuvântul cheie este ”posesiunea”.
 
Celălalt cântec cu ”fu, fu, fu, fu” – apare de câte ori ne alunecă privirea pe o ea, sau un el – de câte ori flirtăm sau cochetăm cu necunoscuți și de câte ori ne uităm la filme și citim cărți cu teme de ”pupat” la final. Sau când privim reclame în care indiferent de produsul oferit, este o femeie semi-goală sau un bărbat musculos și atractiv, cel care prezintă produsul. Ori când ne lamentăm că ”n-am și eu pe cineva în viața mea” sau de câte ori ne machiem, coafăm și aranjăm pentru ”a atrage” privirile celorlalți (inclusiv chirurgia plastică intră în această categorie, ”să devin mai atractiv”).
Cuvântul cheie este ”atracție”.
 
Hmm.....obiceiurile noastre care se rotesc în jurul instinctelor bazice constituie viața în totalitate (ne străduim să ”posedăm” și ”să atragem”, în fiecare moment). Noi, păsările cerului, alte animale – tot cicluri de viață și tot instincte.
O să mă întrebați, ”ce este rău în asta”?
De ce comentez de parcă ar fi ceva ”rău”?
Păi...nu vi se pare că ”lipsește” ceva?
 
Nu vi se pare că dacă stai doar în cântecul ”io, io, io, fu, fu, fu” viața se scurge, durerile vin de-a valma, sănătatea se pierde, și totul se derulează ca un trenuleț între naștere și moarte?
De o viață caut ”ce lipsește”.
Ce este dincolo de partea animalică?
 
Mai este ceva acolo?
Răspunsurile le-am găsit la înțelepții lumii, la învățătorii care au existat mereu printre noi. Punerea lor în practică este sarcina mea, dar sunt fericită să am măcar idei despre direcțiile potențiale în care să caut și să mă uit.
La Webinarul de pe 11 aprilie povestim puțin despre rădăcinile căutării și cum am descoperit ce adâncă este vizuina iepurelui în care m-am băgat, în căutările mele prin țara fermecată a lui Alice.
 
Astăzi, la final de săptămână și final de lună, ne încheiem ce avem de încheiat, pregătindu-ne pentru intrarea în tranzitul retrograd a lui Mercur, de mâine.
 
Ne observăm cântecele instinctelor și cum ne împing în direcțiile de consum energetic, în fiecare moment.
Și rămânem prezenți. Respirăm adânc. Suntem vii.
 
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii