Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

ro

02 Apr, 2024 12:27 510 Marime text

Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8
2 aprilie 2024
 
Bine v-am regăsit, în mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd, având în plus o conjuncție a lunii în Capricorn de astăzi cu Chiron, vindecătorul rănit.
 
Este o perioadă bună să descoperim:
- Cât suntem de curajoși
- Cât suntem de rezistenți
- Cum reușim să observăm cinismul, judecata și critica, atunci când apar și le înlocuim cu recunoștința și aprecierea
Minte se joacă cu noi toată această perioadă.
Dacă ținem postul ortodox și folosim mulți carbohidrați (făinoase, zahăr, cartofi, dovleac, leguminoase – precum fasolea, mazărea, năutul, lintea etc și multe rădăcini precum morcovul, sfecla, gulia și altele) vom descoperi variații mari de glicemie (pentru că aceste alimente induc lăcomia, pofta de mâncare și cer cantități ”mari”.
 
Avem opțiunea frunzelor verzi de primăvară (salată verde, ceapă verde, spanac, urzici, valerianella, rucola, frunze de păpădie) și a salatelor sățioase, la care să adăugăm fie măsline, fie avocado, fie semințe mici (cânepă, in, chiar sau pin), pentru a le face mai sățioase.
Ne continuă și detoxifierea limfatică sau cea intestinală, pentru că suntem în perioadă de lună în scădere și curățenia interioară poate fi accelerată.
Personal, de dimineață am observat folosirea greșită a literelor și cuvintelor, starea de ceață a minții și dificultatea focalizării gândurilor, precum și o încordare la nivelul regiunii lombare (știu că rinichii s-au străduit peste noapte să-și facă eliminările, probabil că n-au reușit complet).
 
Astăzi sunt utile toate ancorele mentale de care vorbeam în multe alte postări (rugăciuni, afirmații, invocații) – pentru a nu permite declanșarea unor emoții copleșitoare, indiferent de gânduri sau simptome fizice.
 
Astăzi energia zilei este una de stat cât mai cuminte posibil (fizic, mental, emoțional); dacă avem treabă de făcut, să ne facem strict treaba și să ne restrângem la ceea ce este necesar; în rest, odihnă și cumpătare, pentru a nu permite energiei zilei să ne afecteze corpul și emoțiile.
Un obicei bun pe care intenționez să-l antrenez (nu este încă automat) este ajustarea activității la energia zilei. Indiferent ce am de făcut, văd cum este energia dimineața și las ziua să mă conducă.
 
Încă stau și observ obiceiul prost automatic de seară, înțelegând ce beneficiu aduce și realizând și nota de plată, cu care vine. În plus, realizez că obiceiurile nu se schimbă ușor. La fel ca și mintea noastră, au o inerție imensă.
 
Povestim despre aceste provocări și mult mai multe în Webinarul de pe 11 aprilie https://alexaevent.ro/.../sfaturi-vindecatoare.../
Astăzi vă doresc o zi cât mai atentă, prezentă, focalizată pe nevoile corpului și pe posibilitățile sale. Este cea mai practică orientare posibilă, pentru fiecare dintre noi.
 
Cu recunoștință și iubire, pentru noi toți
Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii