Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

ro

25 Apr, 2024 17:00 393 Marime text
  • Proiectul de hotărâre nr. 170/2024 privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobil P+1-2E – cazare turistică şi comerţ, staţiunea Mamaia, zona Cazino, investitor loan Obreja se află pe ordinea de zi a ședinței CL Constanța din data de 26 aprillie.
  • Inițiatorul proiectului care are avizul Comisiei de specialitate nr. 2 este primarul Vergil Chiţac.
 
Consiliul Local Constanța este convocat în ședință ordinară, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, vineri, 26 aprilie, de la ora 10:00. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare se află și Proiectul de hotărâre nr. 170/2024 privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobil P+1-2E – cazare turistică şi comerţ, staţiunea Mamaia, zona Cazino, investitor Obreja loan.
Inițiatorul proiectului care are avizul Comisiei de specialitate nr. 2 este primarul Vergil Chiţac.
 
Analizând cererea prin care se solicită aprobarea Planului urbanistic de detaliu - Construire imobil P+1-2E - cazare turistică și comerț în stațiunea Mamala, zona Cazino, investitor Obreja Ioan;  având în vedere certificatul de urbanism nr. 3115/07.12.2022 (cu valabilitate 24 luni, respectiv până la 06.12.2024), Raportul Informării și consultării publicului nr. 219044/13.11.2023, avizul nr. 76103/10.04.2024 al Arhitectului-șef; În temeiul art. 136 alln.(1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, a fost inițiat proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - Construire imobil P+1-2E cazare turistică și comeț în stațiunea Mamaia, zona Cazino, investitor Obreja loan.
 
Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanța, stațiunea Mamaia, zona Cazino Nord, în suprafață de 135 mp (potrivit actelor de proprietate și măsurătorilor cadastrale), identificat cu nr. cadastral 239373, înscris în cartea funciară a UAT Constanța.
 
Potrivit prevederilor PUZ aprobat prin HCL nr. 121/2013, terenul situat în stațiunea Mamaia, zona Cazino face parte din zona A - UTR1, poziția 51 - alimentație publică, cazare, comerț, servicii în imobile P+1-2E.
 
Obiectul lucrării este stabilirea configurării pe terenul aflat în Constanța, stațiunea Mamaia, pe amplasamentul unui spațiu comercial existent, parter, a unui imobil cu funcțiuni principale de turism și comert, conform P.U.Z. aprobat, cu regimul de înălțime P+1E+2Retras, astfel încât să fie îndeplinite cerințele funcționale și de calitate construcției propuse, în relație cu construcțiile învecinate, și în special cu ansamblul de clădiri ce constituie monumentul de patrimoniu în zona de protecție a căruie se află, și  anume ansamblul Cazino-Mamaia, monument istoric cu codul CT-II-a-B-21001. Acesta este motivul pentru care a fost solicitată întocmirea documentației de urbanism de față.
 
Obiectivul propus se încadrează din punct de vedere funcțional în prevederile P.U.Z. aprobat, menținându-se utilizările permise. Clădirea propusă se va amplasa aproximativ pe amplasamentul celei existente, păstrând retragerile față de aliniamentele de Ia promenadă și de la aleea pietonală de la sud. Spre promenadă se va lăsa între clădire și limita proprietății spațiu destinat circulației pietonale și amenajării de spații verzi.
 
Dimensiunile terenului fiind reduse, construcția va avea un volum simplu, care va avea funcțiunile: cazare turistică la etaje, parter cu spațiu comercial, de servicii și/sau pentru alte activități conexe turismului la parter (recepție, agenție de turism, salon de mic dejun, alimentație publică).
 
În spațiul rămas liber se vor amenaja terase pentru alimentație publică alei pietonale sau spații verzi de folosință comună și/sau locuri de odihnă și agrement.
 
Se va permite construirea unui imobil comun cu cel de pe proprietatea de Ia nord, cu accesuri și circulații interioare comune, cu acordul ambilor proprietari.
 
Suprafața construită nu va depăși 94 de mp. Suprafața construită este suprafața construită la nivelul solului, cu excepția teraselor descoperite ale parterului care depășesc planul fațadei, a platformelor, scărilor de acces.
 
Proiecția la sol a balcoanelor a căror cotă de nivel este sub 3,0 metri de la nivelul solului amenajat și a logiilor închise ale etajelor se include în suprafața construită.
 
Suprafața desfășurată nu poate depăși 540 de mp și se va calcula conform Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul. Nu se iau în calculul suprafeței desfășurate: suprafața subsolurilor cu înălțimea liberă de până la 1,80 metri, suprafața subsolurilor cu destinație strictă pentru gararea autovehiculelor, spațiile tehnice sau spațiile destinate protecției civile, suprafața balcoanelor, logiilor, teraselor deschise și neacoperite, teraselor și copertinelor necirculabile, precum și podurilor neamenajabile, aleile de acces pietonal/carosabil în incintă, scările exterioare, trotuarele de protecție.
 
Folosirea actuală a terenului este curți, construcții. Pe parcelă se află o construcție parter, cu funcțiunea de spațiu comercial.
 
În secțiunea Documente puteți consulta proiectul de hotărâre.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
O nouă structură turistică și comerț în stațiunea Mamaia. Raportul consultării Planului Urbanistic de Detaliu (DOCUMENTE)
 
Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?
 
Imobiliare Constanța Raportul consultării pentru un nou hotel care urmează să fie ridicat în zona Cazinoului din Mamaia (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii