Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Faptele sunt pâinea oamenilor de știință– propriile mele experimente

ro

19 Nov, 2021 00:00 4193 Marime text

 
 
  • Primul meu experiment oficial înregistrat și acceptat de comisia de expertiză a fost cu atleți de super-maraton și a necesitat o pregătire lungă și complicată.
  • Care a fost modalitatea de realizare și scopul acestui experiment? 
Conceptul nutriției vindecătoare nu a apărut din nimic. Am realizat o multitudine de experimente ce mi-au arătat ce lipsită de valoare este reprezentarea teoreticienilor alimentației cu ”toate alimentele”. Rezultatele experimentelor au fost documentate de experții Institutului de Cercetări pentru Cultura Fizică.
 
Primul meu experiment oficial înregistrat și acceptat de comisia de expertiză a fost cu atleți de super-maraton și a necesitat o pregătire lungă și complicată. Care a fost modalitatea de realizare și scopul acestui experiment?
 
Ne-am decis în 1983 ca la super-maratonul anual să participe și o grupă de sportivi, care au trecut pe alimentația naturală vegetariană. Grupa de control a fost reprezentată de totalitatea celorlalți participanți obișnuiți la super-maraton, dar pentru protocol au fost aleși patru sportivi, care funcție de nivelul de antrenament și posibilitățile corporale erau asemănători cu grupa experimentală.
 
Rațiile alimentare ale sportivilor din grupa de control au fost stabilite funcție de normele Institutului de Cercetări pentru Nutriție și au conținut alimente bogate în calorii, cu 180 grame de proteine animale, 200 grame grăsimi și 900 grame carbohidrați – împreună însumând circa 6000 kilokalorii. Sportivii ”mei” au primit, dimpotrivă, în toată perioada de pregătire înainte de alergarea de 500 km nu mai mult de 800 kilokalorii zilnic, iar în zilele cele mai solicitante, au primit circa 1200 kilokalorii.
 
În seara precedentă startului, toți membrii comisiei și-au exprimat îndoiala cu privire la experimentul meu. Au încercat să mă convingă de faptul că membrii grupei mele experimentale vor ceda după primii kilometric, dacă nu vor fi hrăniți cu carne, cârnați, brânză și iaurt, sau nici măcar ceai negru cu zahăr nu primesc, ori puterile nu le sunt susținute de făinoase integrale. M-au avertizat să datorită lipsei sării din organism, sunt inevitabile crampele musculare. Dar chiar din a doua zi fețele membrilor comisiei au devenit gânditoare, iar a treia zi s-au înseninat, pentru că au văzut că experimentul a descurs conform proiectului meu. Membrii grupului de control au ajuns la destinațiile de etapă storși de putere, în timp ce protejații mei erau proaspeți și bine dispuți. Rezultatele cercetărilor obiective au arătat nu numai că au fost mai rezistenți decât concurenții lor, dar nici măcar nu au pierdut din masa corporală, iar unii chiar au pus pe ei.
 
Rezultatele experimentului au convins comitetul sportiv și mi s-a dat o altă posibilitate pentru o altă încercare, cu alegerea celor mai buni sportivi din țară. Astfel am putut cunoaște elita noastră sportivă și am studiat modul de viață al acestor oameni. De atunci am o stimă foarte mare pentru aceste fete și acești băieți curajoși și determinați, care își dedică viața auto-depășirii continue. Ei ne amintesc prin rezultatele lor noi cum pot fi depășite granițele posibilităților omenești.
 
Dar în același timp mi-a fost foarte clar faptul că accentul se pune exclusiv pe dezvoltarea abilităților sportive, în timp ce nu sunt luate în seamnă dezvoltarea sănătății lor corporale și spirituale. Cu alte cuvinte, se face totul să fie forțate cele mai înalte rezultate, fără nici o grijă pentru acțiunea lor asupra sănătății, asupra duratei vieții lor de sportiv și de om. Atunci am înțeles de ce mulți sportivi sunt adesea mai bolnavi și cu afecțiuni mai grave decât oamenii obișnuiți.
 
M-am ocupat de două sportive excepționale, care au fost interesate în sistemul meu de însănătoșire naturală – maestra internațională la alergare maraton Raisa Smechnova și maestra atletă (alergări) Anna Charitonova. Chiar la super-maratonul din 1984, Anna Charitonova, devenită susținătoare ferventă a Sistemului de însănătoșire naturală, a reușit să parcurgă distanța de 450 kilometri în mai puțin de 5 zile. Astfel a ajuns să fie singura femeie dintr-un grup de 40 de bărbați și s-a clasat pe al 6-lea loc.
 
Și ceea ce este cel mai demn de menționat: nu a pierdut nici măcar un gram din masa corporală.
 
Raissa Smechnova a renunțat, la fel de decisă precum Anna Charitonova, la rațiile alimentare consistente, care sunt obișnuite la sportivele supra-solicitate și a trecut pe alimentația vegetală. A trăit inițial trei luni în conformitate cu sistemul meu și ulterior a terminat prima alergarea de maraton din concursul internațional de la Helsinki. Și asta la 32 de ani!
 
Un aspect important al succesului Sistemului de Însănătoșire naturală este voința fermă. Un exemplu foarte bun în acest sens este povestea unei participante la alergările experimentale de lungă durată din 1983, Elvira Marinițșeva. Înainte de începerea orei de exersare a grupei mele de sănătate a venit la mine o doamnă minunată, grațioasă, cu o expresie inteligentă și determinată, care m-a implorat să o accept în grupa mea fără aprobare medicală. Se pare că medicul ei curant nu i-a dat permisiunea, datorită rezultatelor electrocardiogramei.
 
Mi-a plăcut perseverența Elvirei și dorința ei sinceră de a-și recăpăta sănătatea. După câteva analize medicale am constatat că ea a rezistat la eforturi mult mai mari decât am cerut eu de la grupa mea de sănătate, așa încât am început să o pregătesc pentru a participa la super-maraton. Am repartizat-o pe Elvira într-o grupă de femei care se antrenau după instrucțiunile mele. Se întâlneau în fiecare zi, dimineața devreme și parcurgeau între 10-15 km în training autogen dinamic, au făcut baie întreaga toamnă și iarnă într-un lac exterior și au făcut yoga și exerciții respiratorii, după Sistemul natural de însănătoșire.
 
Tenacitatea și determinarea Elvirei au ajutat-o să-și echilibreze suferințele. Același medic, care nu a vrut să-i dea permisiunea pentru sport, a participat la un antrenament obișnuit și a decis imediat să-i ofere o adeverință medicală pentru a-i permite participarea la super-maraton.
 
Acest exemplu arată ce rol imens joacă în vindecare calitățile spirituale ale oamenilor: voința, înțelegerea și fără îndoială cunoașterea sa despre Sistemul însănătoșirii naturale.
 
Cercetările care au fost realizate de-a lungul experimentelor de psihologi au mai indicat un lucru pozitiv: fiecare participant la alergările de lungă durată, care trăia după sistemul meu a dovedit o mai mare stabilitate emoțională și psihică, în legăturile sale cu mediul înconjurător, o stare de bine mai mare, mai multă liniște interioară și disponibilitate de ajutor pentru ceilalți.
 
 
Sursa text:  www.centrulnatura.ro 
  
Sursa foto: Pixabay
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii