Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 13 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

ro

18 Mar, 2024 11:00 464 Marime text

Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8
18 martie 2024

Astăzi este despre doza de joacă, doza de egoism, doza de mângâiere, doza de răsfăț.

Mi-au tot venit în minte aceste „dozaje” ce nu sunt medicale, ci comportamentale.
Observând modul în care mama mea, care este la pat, primește îngrijirile de la cei din jur, am realizat ceva: ea nu și-a primit doza adecvată de îngrijire pur egoistă și de atenție dedicată, când era copil.

Mama ei era mult prea ocupată cu gospodăria și treburile directe, sora ei îi dădea prea puțină atenție (ocupată să primească, atenție, la rândul său) și a fost nevoită de mică să se descurce singură.

A devenit un adult eficient și responsabil, care a înțeles ce are de făcut pentru a supraviețui și a trăi fericit pe lume.
Dar a rămas cu un gol imens, niciodată umplut: nu și-a primit doza de răsfăț, de adorație, de admirație în orice moment ciudat al vieții, de grijă egoistă pură – dat mâncare în gură, șters ochii și fața, pieptănat și aranjat părul, sau uitat ochi în ochi, după alăptare (”te văd, te văd cu adevărat”) – toate făcute de altcineva.

Mă uitam în jur, la zecile de oameni țintuiți la pat, cu diagnostice diverse – care la un nivel, recuperează cu toții ceea ce n-au primit într-o parte a vieții lor: grija corporală directă și dedicată. Este cineva care îmi dă atenție și are grijă de corpul meu. Este cineva care mă vede; exist pentru că altcineva mă validează.

M-am tot întrebat de ce sunt bătrâni care pleacă spre moarte rapid și fulgerător, chiar fără diagnostice grave, și alții care stau mult timp într-o stare de degradare lentă și treptată. Oare poate fi acea recuperare a nevoii de îngrijirii, a nevoii aparent egoiste, dar naturale, de a preda corpul fizic altcuiva, spre îngrijire?

Astăzi aleg să contemplu modul în care recuperăm în această viață toate tipurile de experiențe necesare creșterii noastre interioare și dezvoltării.
Am văzut adulți de 50-60 ani care se aflau pe ”recuperarea adolescenței”, a copilăriei mici sau a perioadei de adult tânăr, cu toate căutările sale.

Începem o săptămână foarte puternică energetic, cu transformări electromagnetice atmosferice uriașe.
Vine Primăvara astronomică!
Cu toată forța ei uriașă de viață și nevoia de acțiune.

Această energie ne întreabă: ne-am trăit complet fazele vieții, cu toate experiențele lor, astfel încât să putem trăi și ca un adult matur, energia ce urmează?
Răspunsul la această întrebare se face cu multă sinceritate.
Corpul / Sufletul oricum recuperează, că vrem sau nu vrem.

Vă invit această săptămână, pe 22 martie la ora 19.00 în energia Echinocțiului, la un Webinar în care ne ”recuperăm” fertilitatea și creativitatea, adică abilitatea de a produce în viața noastră ”copii energetici” sau biologici.
https://alchida.ro/.../webinar-fertilitate-sustinut-de.../

Călătoria noastră în viață se face armonios când am trăit și integrat toate experiențele pe care le aveam înșiruite de-a lungul vieții.
Ca să nu le recupereze corpul sub formă de boală sau destin dificil, este util să le recuperăm conștient, prezent și să înțelegem cu mintea de adult matur, drumul pe care înaintăm în viață.

Să avem o altă zi cât mai echilibrată și utilă

Cu iubire, tuturor Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii