Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:26 15 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna 13 a anului 2021/22-28 martie Echilibru

ro

21 Mar, 2021 20:20 2335 Marime text
Echinocțiul de primăvară a venit cu energia sa de echilibru, balansare, egalitate zi/noapte.
Am ajuns în ziua de Echinocțiu în inima pădurii, pe vârf de munte înzăpezit și am stat în adorație între soarele (care apunea) și luna (care răsărea).
Am simțit femininul și masculinul în echilibru.
Nu doar Luna și Soarele. Ci și apa (zăpada) și muntele, îngânarea zi-noaptea, liniștea Naturii și ciripitul activ al păsărilor.
Corpul meu a fost fericit să poată simți prin toate celulele sale vibrația echilibrului. Avea atât de mult nevoie de ea!
În Natură ne putem reaminti să ne recăpătăm echilibrul, la toate nivelele, atunci când circumstanțele vieții ne dau câte un brânci.
Într-o plimbare la munte, mai ales după un urcuș obositor, viziunea de pe o culme înaltă ajută la schimbarea perspectivei asupra a orice există în acel moment în realitatea noastră.
Atelierul de Împuternicire ce a trecut a discutat mult despre echilibrul feminin-masculin. Despre conexiunea cu copiii, dar și cu părinții. Despre cum copiii își cresc părinții.
Copiii noștri ne cresc pe noi.
Noi ne creștem părinții.
Creșterea se petrece ”invers” îngrijirii și educației.
Părinții educă copiii. Dar copiii își cresc părinții. Îi cresc spre a fi cea mai echilibrată și armonioasă variantă ce pot fi.
Sunt familiară cu toate fricile mamelor și femeilor. Cu toate întrebările ”de ce?” Cu toate stările care ne scot din echilibru într-o secundă.
Vom discuta despre toate acestea și mult mai mult, într-o întâlnire de poveste cu prietenii noștri de la Alchida (firma ce distribuie produsele Santarome) la un Webinar interesant programat pentru vineri, 26 martie între orele 18.00-20.00
Pornim dintr-o poveste și atingem în discuțiile noastre tenebrele fricilor, cu impactul lor asupra rinichilor. Dar o facem doar pentru a descoperi remedii naturale utile și puternice, precum și modalități de a ne susține rinichii.
Rinichii noștrii sunt mereu în pereche, drept și stâng, masculin și feminin. Suferă ba unul, ba altul, ba împreună, depinde care energie este tulburată (în familie, sau în interiorul nostru).
Echilibrul este cheia atât de dorită și atât de greu de obținut în economia vieților noastre. El începe în casele, în corpurile și în relațiile noastre.
Începând cu data de 31 martie 2021 oferim un curs special pentru cei care doresc să afle mai multe despre relațiile dintre parteneri în cuplu.
Să conjugăm relațiile conjugale
Este o provocare pe care mi-am propus-o personal, să-mi depășesc puțin zona de confort și educație (m-am ocupat în ultimii ani de sănătatea corpului) și să ajung în zona de relații.
Nu sunt o expertă ”titrată” în relații, n-am studii academice multe în această direcție (doar câteva cursuri teoretice care s-au dovedit zero când am avut de aplicat informația în propriile relații).
Dar sunt o supraviețuitoare a unor mari dificultăți relaționale. Și martoră la transformări majore personale și ale celor din jur. Această expertiză personală, plus privilegiul de a putea auzi poveștile a sute de persoane cu dificultăți relaționale și a soluțiilor găsite, m-au dus către proiectul propus de colaboratoarea mea, Monica Petre, care l-a organizat și împreună cu care voi susține cursul.
Vă invităm să participați la curs pe toți cei care simțiți că aveți nevoie de o altă viziune despre cuplu, de o altă calitate a informației despre relații și de ce nu? de o participare la un grup ce intenționează să atingă un echilibru, pe subiectul propus.
Cele două evenimente pe care le susțin la final de martie sunt ultimele din valul de energie al începutului de an. Odată cu finalizarea lor și a proiectului on-going cu ”Detoxifierea rinichilor”, voi intra în perioada de pauză.
Există un echilibru între deschidere și închidere, oferire și primire.
Echilibrul de Echinocțiu și liniștea pădurii mi-au amintit de nevoia de repaus și odihnă după acțiune.
Vă doresc tuturor să mențineți un echilibru între acțiune și repaus, întreaga săptămână. Nu uitați că vine luna plină, către finalul săptămânii și disciplina interioară este mai importantă ca niciodată.
Mișcați genunchii și corpul, dar și vă odihniți și relaxați.
Consumați fructe dimineața (dacă puteți), dar și legume verzi și salate, pentru că organismul le cere (către a doua parte a zilei). Să nu uitați câte un ceai cald sau o supă caldă, de câte ori vreți să vă mângâiați ficatul sau rinichii (care adoră căldura).
Dacă vă simțiți chemați să participați la ultimele evenimente ale lunii martie și ale perioadei, vă aștept.
Vă doresc tuturor o săptămână cu echilibru,
Cu iubire,

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii