Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM Constanța Victimele accidentelor de muncă, onorate de Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă

ro

26 Apr, 2024 09:33 370 Marime text
Sursa foto: Pexels
  • În fiecare an, pe 28 aprilie, Organizația Internațională  a Muncii celebrează Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă, zi în care se onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale.
 
  • Pentru  a marca acest eveniment Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanta în parteneriat cu centrul Enterprise Europe Constanța din cadrul Camerei de Comerț,  Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, organizeaza în data de  26 aprilie 2024, începând cu ora 10.30, în sala de conferinţe a CCINA Constanța, situată pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr.185A, un seminar care se dorește un dialog între toți factorii implicați în activitatea de securitate și sănătatea în muncă care să răspundă, într-o manieră profesionistă, la întrebările formulate de către participanți.
 

Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă   aduce în discuție necesitatea unui mediu de lucru sigur și sănătos  care are nevoie în fiecare țară de o cultură națională a securității și sănătății la locul de muncă, de prevenire a producerii accidentelor şi a bolilor profesionale.

Conceptul de mediu de lucru sigur și sănătos trebuie să fie respectat și aplicat generalizat, la toate nivelurile unde guvernele, angajatorii și lucrătorii participă în mod activ la crearea acestuia, prin intermediul unui sistem de drepturi, responsabilități și obligații prestabilte, principiul prevenției fiind prioritar.

Prevenția este mai puțin costistitoare decât costurile determinate de gestionarea consecințelor condițiilor necorespunzătoare de muncă. Pentru a realiza condiții de siguranță a locurilor de muncă e nevoie ca lucrătorii să fie instruiți, informați și să li se permită să participe la discuții cu privire la toate aspectele legate de sănătatea și securitatea la locul lor de muncă.

Prin toate acțiunile organizate cu acest prilej se urmărește conștientizarea oamenilor cu privire la activitatea de prevenire şi promovare a unei culturi în domeniul SSM ce poate ajuta la reducerea numărului de cazuri ce privesc accidentările şi decesele produse ca urmare a evenimentelor la locurile de muncă.

Pentru  a marca acest eveniment Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanta în parteneriat cu centrul Enterprise Europe Constanța din cadrul Camerei de Comerț,  Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, organizeaza în data de  26 aprilie 2024, începând cu ora 10.30, în sala de conferinţe a CCINA Constanța, situată pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr.185A, un seminar care se dorește un dialog între toți factorii implicați în activitatea de securitate și sănătatea în muncă care să răspundă, într-o manieră profesionistă, la întrebările formulate de către participanți.

Acțiunea se înscrie în lista evenimentelor organizate în cadul Campaniei Organizatiei Internaționale a Muncii și se adresează atât specialiştilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cât şi managerilor, lucrătorilor şi reprezentanţilor acestora, care împreună trebuie să colaboreze pentru prevenirea riscurilor şi crearea unui mediu de muncă sigur și sănătos cât și  promovarea  sănătăţii la locul de muncă.

De asemenea, sunt invitate persoane cu responsabilități în domeniul securității și sănătății în muncă, reprezentanți din conducerea societăților și reprezentanți ai salariaților.

„Nutrim speranţa că prin tematicile  abordate  în cadrul acestei  manifestari  vom contribui la perfecţionarea profesională  a angajaţilor , facilitând astfel cunoaşterea, insuşirea şi aplicarea prevederilor legale  în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, a transmis ITM printr-un comunicat.

Citește și

ITM Constanța Amenzi de peste 100.000 de lei! Vezi ce nereguli au găsit inspectorii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii