Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea De Sărbătoarea Floriilor, jandarmii vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor

ro

26 Apr, 2024 09:16 546 Marime text
Sursă foto: IJJ Tulcea
 
  • Jandarmii tulceni vor fi la datorie în mijlocul cetățenilor în acest sfârșit de săptămână pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în zona lăcașurilor de cult unde se vor desfășura manifestări religioase prilejuite de Duminica Floriilor.
     
Jandarmii tulceni vor fi la datorie în mijlocul cetățenilor în acest sfârșit de săptămână pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în zona lăcașurilor de cult unde se vor desfășura manifestări religioase prilejuite de Duminica Floriilor, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.

Vor fi asigurate măsuri de ordine și siguranță publică în municipiul Tulcea,  în principal, în zona lăcaşurilor de cult unde se vor desfăşura manifestări religioase, dar şi pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor şi a locurilor aglomerate, cu scopul descurajării persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână jandarmii tulceni vor avea în atenție manifestările cultural-artistice și sportive ce se vor desfășura în municipiul și județul Tulcea.

Vineri, 26 aprilie, jandarmii tulceni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia Zilei porților deschise la Aeroportul Internațional ,,Delta Dunării” Tulcea, unde vor participa de asemenea, cu o expoziție  de tehnică militară și câinii de serviciu.

În perioada 26 - 28 aprilie 2024, în județul Tulcea, se vor desfășura mai multe evenimente publice, unde jandarmii tulceni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii, după cum urmează: 
  • Festivalul „Scrumbii de florii”, prima ediţie - Satul Pescăresc;
  • Competiția sportivă  Somova Extreme - Somova;
  • Manifestarea sportivă  ACS Hamangia Baia - ACS Viitorul Sutesti - localitatea Baia;
  • Festivalul de Paște - municipiul Tulcea;
  • Festivalul de Florii cu pește și scrumbii - Pardina;
  • Festivalul Scrumbiei Albastre - Sulina.

Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

„Întrucât se estimează prezența unui public numeros, recomandăm tuturor participanților la aceste evenimente, să manifeste răbdare, să evite consumul excesiv de alcool, să respecte indicațiile jandarmilor, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112”, precizează sursa citată.


Totodată, în această perioadă vor fi constituite subunități de intervenție care să fie în măsură să intervină pentru soluționarea unor situații deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor.

„Jandarmeria Tulcea urează tuturor celor care își serbează onomastica cu ocazia Sărbătorilor de Florii un sincer și călduros La mulți ani!”, a încheiat sursa citată.Citește și:
Tulcea: Jandarmii, în vizită la Școala nr. 12 – au fost aduși și câinii de serviciu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii