Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Se vede că echipa încă nu e sudată“ HC Dobrogea Sud Constanța a pierdut meciul cu Minaur Baia Mare

ro

27 Aug, 2019 21:21 1593 Marime text
Vicecampioana României la handbal masculin, HC Dobrogea Sud Constanța, a disputat astăzi meciul din etapa întâi a Ligii Naționale, ediția 2019/2020.

Echipa de pe litoral a întâlnit în deplasare Minaue Baia Mare, în fața căreia a cedat cu 23-25 (10-10).

Înfrângere in prima etapă, dupa un meci foarte greu, în care am condus de multe ori, dar am cedat pe final. Am fost foarte aproape de victorie. E abia prima etaăa, drumul e lung, suntem în reconstrucție și trebuie răbdare cu noii jucători. Suntem convinși că lucrurile vor merge mai bine și vor veni și rezultatele. Avem nevoie de sprijinul și încrederea suporterilor, este mesajul HC Dobrogea Sud după acest meci.  

Au evoluat:

Minaur (antrenori Stephan Plantin, Alexandru Sabou): Țenghea, Ciobanu – Csepreghi 9 goluri, Brajovic 4, Kotrc 3, Coric 3, Haiduc 2, Vojvodic 2, Căbuț 1, Cristescu 1, Bușecan, Mureșan, Nagy, Botea, Cip, Bera.

HCD (Zvonko Sundovski, George Buricea): Iancu, Vasile, Handawy – Nistor 7 goluri, Chikovani 5, Malinovic 4, Andrei 3, Omar 2, Nikolic 1, Csog 1, Ignat, Ilie, Susanu, Mocanu. 

N-a fost să fie cu victorie la debut. Am pierdut la Baia Mare după un meci echilibrat, decis pe final de câteva greșeli. Susținută de o sală aproape plină, Minaur a fructificat avantajul terenului propriu și a fost mai pragmatică. Filmul ultimelor minute: la 22-22 (minutul 56), Cristescu a obținut un 7 metri și Csepreghi a transformat: 23-22. Omar a aruncat în bară (minutul 58), iar Căbuț a finalizat o acțiune pe cont propriu, 24-22, cu un minut și jumătate înainte de final. Am pierdut mingea la următorul atac și timp prețios, chiar dacă băimărenii au ratat și ei. Nikolic a redus din diferență, 23-24, când mai erau 30 de secunde, însă Minaur a avut ultimul atac. Csepreghi a păcălit defensiva noastră și a pecetluit soarta partidei: Minaur a câștigat cu 25-23 (10-10 la pauză), se mai arată pe site-ul oficial al echipei constănțene.

La HC Dobrogea Sud nu au evoluat la Baia Mare Nebojsa Simovic și Fabio Chiuffa, cărora, din pricina faptului că au sosit târziu la echipă, nu li s-a putut obține în timp util dreptul de joc.

Două-trei greșeli pe final și s-a decis meciul în favoarea lor. Jocul nu a fost așa de rău, dar e clar că avem nevoie de omogenizare. Dacă în amicale nu s-a simțit atât de tare, acum, când se joacă pe puncte, alta este situația. Se vede că echipa nu este încă sudată. Sperăm să arătăm altfel la următoarele meciuri. Vor intra curând Simovic și Chiuffa, a precizat și Ionuț Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud, potrivit sursei citate.

În etapa viitoare, HC Dobrogea Sud va evolua pe teren propriu cu Potaissa Turda, meciul fiind programat  joi, 5 septembrie.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii