Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Dieta primăverii

ro

14 Mar, 2014 09:23 2872 Marime text
Suntem în plin ”post al Paștelui” – perioadă în care ”curățarea” fizică a organismului se poate face folosind puterea Naturii – prin intermediul celor mai puternice și vitale alimente existente – fructele și legumele crude, nepreparate termic.
Sunt mii de persoane în lume care au ales să consume doar alimente ”nepreparate” termic și care au descoperit beneficii extraordinare la nivelul corpului fizic.
Am cunoscut persoane care și-au vindecat afecțiuni grave, care ”au reîntinerit” practic – schimbând complet dieta pe varianta ”nepreparată” termic.

Dificultatea trecerii la această dietă este mai mult mentală și de ”obișnuință”, decât fizică.
Pentru că organismul nostru – corpul fizic – acceptă dieta ”raw-vegană” (alimentele nepreparate termic) foarte repede.
Chiar și reacțiile de ”detoxifiere”, de eliminare a mucusului și toxinelor din corp (depuse ca urmare a dietei cu prea multe proteine și substanțe chimice) – durează doar perioade scurte de timp – și sunt urmate de o stare de bine generală, de o stare de claritate mentală și o energie în corpul fizic – care merită tot efortul acestei schimbări.

Multă lume mă întreabă de ”rețete” în alimentația ”fără foc”.

Știți că există multe cărți în limba română cu ”hrana fără foc”, dintre care cele mai importante (și mai multe) sunt ale doamnei Elena Niță Ibrian, o mare ”pionieră” a acestei alimentații în România.

http://elena-nita-ibrian.blogspot.com/p/carti-hrana-vie.html

Indicația cea mai ”simplă” cu putință pentru o alimentație SIMPLĂ – luată direct din Natură – este ”culegeți/cumpărați – spălați – decojiți și mâncați”.
Cam așa ar suna ”o carte de bucate” pentru cei care doresc să-și simplifice, cu adevărat viața (și să scape de ”robia” bucătăriei!).

Dar pentru cei care sunt încă ”nostalgici” și doresc trecerea ”treptată” către alimentația ”raw vegană” – v-am adunat la un loc câteva informații tip ”rețete” – cu multiple trimiteri pe Internet (chiar dacă nu cunoașteți limba engleză, uitați-vă la procesul de preparare – este foarte simplu să înțeleți cum sunt amestecate componentele).

Aceste rețete pot fi utile pentru mese luate împreună cu întreaga familie – și vă ”amintesc” de multe dintre ”felurile normale” de mâncare – doar că toate ingredientele sunt ”vii”, nepreparate termic și cu toate mineralele și vitaminele ”la purtător”!

Intenția inițială a fost să scriu o ”carte de bucate” cu rețete pentru diferite grupe de vârstă și pentru diferite afecțiuni. Dar am realizat că mă complic foarte mult și că nu mai cred personal ”în rețete” (întrucât și alimentația mea s-a simplificat foarte mult).
Prefer să mănânc DOAR pepene la micul dejun – sau câteodată zile întregi – mai ales vara, când este foarte cald – și ador simplitatea procesului.
N-am mai folosit aragazul de luni de zile – mai des folosesc blender-ul ocazional pentru un amestec de fructe sau storcătorul de fructe – pentru sucuri (pe care corpul meu le poate folosi mai rapid și mai ușor, mai ales în perioadele de lucru la cabinet).
Dar cel mai mult – ador pur și simplu – să ”spăl, decojesc și să mănânc”!
Totul devine FOARTE SIMPLU. Iar cărțile de rețete ”complică” lucrurile.
Cele mai multe dintre ”rețetele” mele favorite ”încap” într-un articol de câteva pagini – de aceea m-am și decis să redactez acest material pentru site – să fie pus la dispoziția tuturor.
Internetul este o sursă imensă de informație. Iar lista de mai jos este doar un ”ghid” general de îndrumare pentru toți cei care caută direcții în procesul de schimbare.

Meniu fructarian (raw vegan)

Micul dejun:
Monofruct – un singur fel de fructe (pepenele – verde sau galben – este cel mai indicat pentru micul dejun – 1-2 kg de pepene – cât ”intră”! Strugurii – merg ca și masă ”monofruct” de dimineață).
Platou de fructe – ”oricât poți mânca” (banane, mango, papaya, ananas sau pepene)
Budinca ”răsărit de soare” (blend de papaya dulce și banane, garnisit cu fructe tăiate)
Smoothie Zeița Verde (banane, salată verde) – mediu sau mare
Smoothie cu mango ”Trezește-mă!” (mango și suc proaspăt de portocală) – mediu sau mare
Smothie ”Hai la banane!” (banane cu diferite alte fructe – căpșuni, zmeură, mure, afine, cătină, kiwi, ananas, mango, piersici, caise etc) – mediu sau mare
Suc vegetal ”Vitalitate” (roșii, castraveți, țelină, salată verde, morcovi, sfeclă) – mediu sau mare
Suc de fructe – pentru dimineață (un singur fel de fruct – suc de mere, suc de pepene, suc de struguri, suc de pere, suc de piersici etc) – 2-3 pahare

Masa principală (prânz sau seara):
Platou de fructe – oricât poți mânca (banane, mango, papaya, ananas sau pepene)
Salată de fructe (combinații de fructe diferite – atenție doar la combinație – nu fructe dulci cu fructe acide – NU banane cu portocale – în rest – merg orice fel de combinații!)
Sandwich de banane – banane servite cu salată verde proaspătă
Rulou Guacamole (avocado, roșii cherry și lămâie – servite cu frunze proaspete de salată)
Rulou Vegan (morcov ras, castravete, sfeclă, zucchini – servit cu avocado, în frunze de salată sau de varză)

Sursa+video: http://www.centrulnatura.ro/dieta-primaverii-nou/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii