Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Elevii din Buhuși au primit vizita polițiștilor

ro

29 Apr, 2024 15:32 292 Marime text
Nr. 106 din 29 aprilie 2024
                                                                                                                                           
                                
BULETIN DE PRESĂ
 
Percheziții domiciliare efectuate de polițiști și doi bărbați reținuți pentru furt calificat
 
La data de 27 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din Moinești au pus în aplicare două mandate de percheziție în municipiu, la domiciliile a doi bărbați de 35, respectiv 38 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Arestul I.P.J. Bacău.
 
          La data de 14 aprilie a.c. Poliția municipiului Moinești a fost sesizată de către o femeie de 39 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute ar fi sustras o sumă de bani din interiorul unei societăți comerciale din municipiu.
          Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 13/14 aprilie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din municipiul Moinești de unde ar fi sustras o sumă de bani.
          În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat doi bărbați de 35, respectiv 38 de ani, bănuiți de comiterea faptei.
          La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Moinești au pus în aplicare două mandate de percheziție emise de Judecătoria Moinești, la domiciliile celor în cauză.
          În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.               După administrarea probatoriului, polițiștii i-au reținut pe cei doi bărbați pentru 24 de ore și i-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 
  •  
 
Reținut de polițiști după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului
 
La data de 29 aprilie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Moinești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Balcani, aflându-se sub influența alcoolului.
          Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          După administrarea probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar pensal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
  •  
 
Rezultatele acțiunilor polițiștilor din weekend, în județ
 
          La data de 26 aprilie a.c., în intervale orare diferite, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bacău, împreună cu cei din cadrul secțiilor de poliție rurală arondate au desfășurat o acțiune în municipiu și în comunele limitrofe, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi verificărea legalităţii transportului public de persoane.
     Polițiștii au legitimat peste 200 de persoane, au verificat 170 de autovehicule, au reținut 6 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.
     Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 167 de sancțiuni contravenționale, din care 21 privind transportul public de persoane, 86 la regimul circulației rutiere, iar restul pentru alte abateri, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 40.000 de lei.
          Totodată, polițiștii au efectuat peste 200 de testări cu aparatele din dotare și au constatat 4 infracțiuni flagrante la regimul circulației rutiere.
  •  
           
          În zilele de 27 și 28 aprilie a.c., polițiștii Poliției municipiului Moinești, împreună cu cei din cadrul secțiilor de poliție rurală arondate au desfășurat acțiuni în municipiu și în comunele limitrofe, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.
     În cadrul activităților au fost verificate 58 de autovehicule, au fost legitimate peste 80 de persoane și au fost efectuate 25 de testări cu aparatele din dotare.
     Polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.000 de lei, au reținut 5 permise de conducere și au retras 1 certificat de înmatriculare.
          Totodată, activitățile desfășurate au vizat și verificarea legalității transporturilor de materiale lemnoase, pentru neregulile constatate fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale la regimul silvic și confiscată cantitatea de 5 m.c. de material lemnos.
 
  •  
 
          La data de 28 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei din cadrul secțiilor de poliție rurală arondate au desfășurat acțiuni în municipiu și în comunele limitrofe, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică și prevenirea evenimentelor rutiere.
     În cadrul activităților au fost legitimate peste 170 de persoane, au fost controlate 100 de autovehicule și au fost efectuate 20 de testări cu aparatele din dotare.
          Pentru neregulile constatate au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 23.000 de lei și au fost reținute 3 permise de conducere.
          La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.
 
  •  
 
Elevii din Buhuși au primit vizita polițiștilor
 
            La data de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Buhuși au desfășurat o activitate preventiv - educativă cu elevii unei școli din oraș.
          Activitatea a vizat rolul pe care polițistul îl are în societate, totodată fiind abordate teme precum bullyingul și siguranța rutieră cu prezentarea regulilor de circulație privind deplasarea pe drumurile publice.
          Copiii au pregătit pentru polițiști un program artistic cu poezii despre prietenie și non-violență.
          Polițiștii vor desfășura periodic astfel de activități în județ.
  •  
 
O nouă promoție de agenți la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău
 
Astăzi, 29 aprilie a.c, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău a avut loc procedura de repartizare pe funcții a 32 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, promoția aprilie 2024.
         Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, avându-se în vedere situația operativă înregistrată la nivelul județului Bacău, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.
          Astfel, agenții de poliție urmează să-și desfășoare activitatea în cadrul structurilor de ordine publică din mediul urban și mediul rural.
         Polițiștii vor debuta în carieră sub îndrumarea colegilor cu experiență profesională.
 
         Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău le urează în numele întregului colectiv, bun venit și succes în activitatea profesională!
 
 
                                                                                                   ÎNTOCMIT
             Ag. șef adj. de poliție   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii