Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Bilanțul misiunilor zilnice

ro

29 Apr, 2024 12:23 271 Marime text
 
BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile gestionate de pompierii harghiteni în ultimele 72 de ore
În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pompierii salvatori harghiteni au gestionat 29 de situații de urgență înregistrate la nivel județean.
În acest timp, echipajele SMURD au răspuns la 22 de solicitări, în urma cărora un copil și 21 de persoane adulte au fost asistate medical.
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele de stingere din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au acționat, vineri după-amiaza, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit mixt, situat pe strada Lemnarilor, din municipiul Odorheiu Secuiesc. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta, cu degajări mari de fum, la etajul I al clădirii, pe o suprafață de circa 80 mp. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise, au ars rafturi de lemn, saltele, maculatură, materiale plastice și s-au degradat parchetul și pereții încăperii, pe aprox. 80 mp. Au fost salvate, în urma intervenției pompierilor, depozitul cu sculele din interiorul acestuia, seturi de mese, bănci, rafturi și birourile învecinate.
Totodată, în perioada analizată, colegii noștri au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier, în municipiul Gheorgheni, precum și măsurile de siguranță pe timpul desfășurării Raliului Harghitei și meciului de fotbal din Liga a II-a disputat între AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și AFC Unirea 04 Slobozia.
Tot în acest interval de timp, prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 16 mesaje de avertizare, semnalând prezența animalelor periculoase (urși) în localitățile Miercurea Ciuc (10), Cristuru Secuiesc (2), Sâncrăieni (2) și Șimonești, sat Bențid (2).
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în diverse situații de urgență.
Accesați acum www.fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.
 
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii