Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența alcoolului

ro

29 Apr, 2024 14:28 244 Marime text
Nr. 44378 din 29 aprilie 2024
 
 
                                                                                     
DEPISTAȚI LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE, SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANȚE
 
 
         La data de 26 aprilie 2024, în jurul orei 16:32, polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat cu aparatul radar, în traficul rutier, pe bulevardul Galați, din municipiul Galați, un autoturism care a depășit limita legală de viteză, motiv pentru care s-a procedat la oprirea acestuia, după ce a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire către conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din aceeași localitate.
         Rezultatul testării alcoolscop a fost negativ, dar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
         Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
         În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
        
         La aceeași dată anterior menționată, în jurul orei 17:00, un alt tânăr de 21 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251, în interiorul localității Smârdan cu viteza de 108 km/h.
         La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul din dotare pentru consumul de substanțe psihoactive, rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
         Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
        
         Pentru aceeași infracțiune mai sus menționată va fi cercetat un alt bărbat, de 47 de ani, din municipiul Galați, care a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați, la data de 26 aprilie 2024, în jurul orei 23:30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nae Leonard, din orașul de domiciliu, sub influența substanțelor psihoactive.
         Ca și în cazurile anterioare, acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
***
 
         Tot în data de 26 aprilie 2024, în jurul orei 23:40, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești a observat în traficul rutier un scuter auto care se deplasa pe DN 25, în interiorul localității Liești, fără a avea numere de înmatriculare, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea semnalelor de oprire acustice și luminoase de la autospeciala de poliție.
         Persoana care îl conducea, un tânăr în vârstă de 19 ani, din aceeași localitate, s-a conformat și s-a oprit, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, motiv pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat
 
***
 
         La data de 27 aprilie 2024, în jurul orei 17:15, un echipaj de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Galați au depistat în flagrant delict, pe strada Tecuci, din municipiul Galați, un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului.
         Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
         În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         Și în data de 28 aprilie 2024, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Galați au depistat în flagrant delict în traficul rutier, pe strada Brăilei, din municipiul Galați, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Piscu, județul Galați, care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice și cu dreptul de a conduce autovehicule anulat.
          Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
         În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii