Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Pește confiscat de polițiști

ro

29 Apr, 2024 15:23 289 Marime text
                                                        Nr. 12183 din 29 Aprilie 2024
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
           42 de kilograme de pește confiscate de polițiștii
Politiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au depistat, în data de 27 aprilie a.c. un bărbat, de 42 de ani, din municipiul București, în timp ce transporta într-un autoturism pește din specia sturion, păstrugă și morun.
 
În urma verificării autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că în interiorul acestuia se aflau 42 kilograme de pește, dintre care 31,8 kilograme din specia păstrugă și 10,2 kilograme din specia morun, pentru care conducătorul auto nu avea documente legale de proveniență.
 
Întreaga cantitate de pește a fost predată către o societate de profil, ulterior aceasta fiind transportată la sediul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor Ialomița în vederea neutralizării
 
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”pescuitul, deținerea, transportul, comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și supraproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, cu excepția celor proveniți din acvacultură, pentru care se face dovada originii prin documente și marcaje justificative legale.
 
 
***
 
La aceeași dată a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 56 de ani, din județul Ilfov, în timp ce transporta cu autoturismul personal pește din specia scrumbie, fără a deține documente de proveniență.
În urma verificării autoturismelor, polițiștii au constatat faptul că  în interiorul acestora se aflau 15 kilograme fiind predată unei societăți de profil.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice”.
                                                 
***
 
În cursul aceleiași zile a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au depistat în flagrant, în comuna Valea Ciorii, doi bărbați în vârstă 47 de ani, respectiv 54 de ani în timp ce transportau într-un autoturism pește din specia caras, fără a deține documente de proveniență.
În urma verificării autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că  în interiorul acestuia se aflau 9,66 de kilograme de pește, cantitate care a fost redată habitatului acvatic.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețtuitoare acvatice”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii