Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DECIROM SA Constanța program de reorganizare / restructurare. Ce departamente au fost vizate. Despre DECIROM

ro

17 Oct, 2017 05:07 4717 Marime text
Zilele acestea a fost făcută publică Hotărârea din data de 25 august a adunării generale extraordinare a acționarilor de la DECIROM SA Constanța, în care se arată că la ședință au participat acționarii SC Fortaletza Management SRL (50,67 % din capitalul social), Ceminter Uruguay SA (21,17 %), ROTRAC SA SL (26,95%) și Blacs Sea Invest Company (0,96%).

Președintele Consiliului de Administrație, Valeriu Băjenaru Constantin, a prezentat punctul 3 al ordinii de zi, care cuprinde propuneri pentru reorganizarea/restructurarea activității precum și măsurile ce se impun a fi adoptate în funcție de situația economică a societății.

În urma prezentării situației financiare a societății și a analizei performanțelor societății din perspectiva tuturor elementelor privind gradul de eficiență al departamentelor, AGEA a apreciat oportună o restructurare a personalului care este încadrat în departamente ce nu își găsesc justificare în situația actuală a pieței de profil, astfel:

- se propune desființarea departamentului planificare, dat fiind că exportul de cherestea și fier vechi a scăzut, iar în această arie persoanele încadrate nu au cum să își realizeze norma de lucru, urmând ca acestora să li se propună posturi în departamentul expediții;

- se propune de către AGEA și externalizarea serviciilor departamentului IT, propunerea având ca fundament dorința de reducere a costurilor și posibilitatea externalizării serviciului în favoarea unor societăți specializate care pot asigura garanție pentru lucrările realizate. 

Despre DECIROM

Potrivit paginii oficiale de internet DECIROM S.A. are o activitate de peste 70 de ani în portul Constanța, activitate care a început în anul 1946 odată cu înființarea firmei AKO, trecand prin diverse transformari inclusiv prin schimbarea numelui.

Este interesată de atragerea de noi fluxuri de mărfuri cum sunt: mărfurile vrac care necesită tehnologie de mare productivitate, în diversificarea și dezvoltarea de noi capacitați de încarcare/descarcare în special în domeniul materialelor de construcții, al produselor agricole (cereale,plante tehnice) și metalurgice.

Rațiunea adăugării acestor noi produse  și servicii o constituie creșterea veniturilor și a profitului, reducerea muncii fizice  prin creșterea gradului de mecanizare. Traficul realizat de societate a înregistrat fluctuații  în funcție de cererea de prestații portuare, cerere condiționată de dinamica economiei nationale. DECIROM S.A. are relații contractuale cu peste 100 de societăți.

DECIROM S.A. Constanţa şi-a orientat Politica în domeniul calităţii, mediului, sănătăţii şi securităţii muncii precum şi al siguranţei alimentelor pentru a implementa şi îmbunătăţi continuu un sistem de management integrat conform standardelor Internaţionale SR  EN ISO 9001/2008; SR OHSAS 18001/2008; SR EN ISO 14001/2005.

Politica din domeniul calităţii, al mediului, sănătăţii şi securităţii muncii, promovată în cadrul DECIROM S.A. Constanţa asigură orientarea înspre client  a tuturor proceselor care au loc în cadrul activităţii derulate, prin  identificarea nevoilor şi aşteptărilor acestuia, în scopul satisfacerii cerinţelor explicite şi implicite privind serviciile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii