Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:51 06 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanța Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Decirom de către TTS SA

ro

20 Jun, 2023 15:41 2970 Marime text
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Transport Trade Services S.A. (TTS) intenționează să preia compania Decirom S.A.

TTS reprezintă un grup de companii românești și străine, specializat în activități de operare portuară în portul Constanța, de transport fluvial de marfă pe Dunăre, de transport cu bacul, de întreținere a căilor de navigație și porturi maritime și fluviale, de servicii conexe serviciilor de bunkeraj și alimentare cu motorină a navelor, de comerț cu produse din lemn românești.

Decirom SA este o companie românească care activează în domeniul operării portuare de mărfuri, de orice natură, cu excepția celor lichide, în portul Constanța., transmite un comunicat din partea Consiliului Concurenței. 

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din România sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal., a mai punctat sursa citată. 

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.


Despre TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) - S.A.
 
Mircea Mihăilescu (76 ani) a fondat transportatorul fluvial TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) - S.A., societate înființată în 1997 și este cel mai puternic furnizor de servicii logistice integrate pe Dunăre. Grupul este activ în nouă țări în expediția de mărfuri, transport fluvial, operațiuni portuare și activități conexe, acoperind peste 100 de porturi și terminale portuare. TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) - S.A. s-a listat la Bursa de Valori București (BVB) în iunie 2021, în urma unei oferte publice inițiale, prin care acționarii societății au vândut 50% din acțiuni pentru 288 milioane lei (58,5 milioane euro).
 

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) - S.A deține 92,03357% din Compania de Navigație Fluvială Română Navrom SA și 99,9772% din Agrimol Trade SRL și a mai deținut calitatea de asociat acționar în companiile radiate/dizolvate Bac Shipping SRL, DanubeOil SA, GIF Leasing IFN SA, Management NFR SA.
 
Mircea Mihăilescu (76 ani) este acționarul persoană fizică cel mai important al societății TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) - S.A. cu 25,26%, alături de Acționari Listă PJ (1) – 43,1345% și Acționari listă PF (1) - 31,605% și participă direct la administrarea societății prin funcția de președinte al consiliului de administrație.
 
Consiliu de administrație este completat de Mircea Mihăilescu alături de Butnariu Elena, Bobîrcă Ana Barbara, Stanciu Ion și Badea Dorin Alexandru – administrator independent. Conducerea executivă a societății TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) - S.A. este asigurată de directorul general Ștefănuță Petru, adjunct Stanciu Ion și Florescu Nicoleta.
 
TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) SA, cifră de afaceri record de 131,2 milioane euro
 
Exercițiul financiar al anului 2022 arată pentru TTS SA cifră de afaceri de 656.041.221 lei (131,20 mil euro), profit de 18.189.859 lei (16,23 mil euro ) și 46 de angajați. Creșterea anului 2022 este net superioară celor doi ani anteriori, cifra de afaceri din 2020 a fost 74,3 mil euro și 79,11 mil euro în 2021, iar profitul a fost de 5,95 mil euro și 6,52 mil euro în 2021.



Societatea TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) - S.A. are puncte de lucru Port Oltenița, Călărași, Dana 1 și 2, Giurgiu- Portului 1 și Incinta Port Bechet.
 
Afacerile înfloresc în Portul Constanța
 
Tot pe 19 iunie, urmează să aibă loc, în aceeași ședință, aprobarea contractării unui credit în valoare de maximum 11,5 mil euro pentru finanțarea Tranzacției și împuternicirea Consiliului de Administrație al Societății pentru stabilirea instituției finanțatoare, a sumei și duratei Creditului.
 
Totodată, va avea loc și aprobarea finanțării de către Societate a investițiilor de dezvoltare, în valoare de până la 10 milioane de euro, efectuate de DECIROM în construcția de magazii, spații de depozitare și achiziția de echipamente, având ca scop consolidarea bazei sale tehnice și creșterea vitezei sale de operare și mandatarea Consiliului de Administrație al Societății pentru consolidarea poziției investiționale a Societății în DECIROM prin: garantarea de împrumuturi contractate de DECIROM, în cuantum de maximum 5 mil. euro, prin operațiuni de majorare de capital social și/sau prin acordarea de împrumuturi, în cuantum cumulat de maximum 10 mil. euro, pe durata exercițiului financiar curent.
 
Mai mult, urmează și achiziționarea de către societate a două macarale plutitoare destinate extinderii capacității de operare a Grupului TTS în portul Constanța, cu o valoare totală cumulată de maximum 11 mil. euro, cu toate costurile incluse.
 
 
TTS SA nu se oprește din investiții!

Se dorește suplimentarea bugetului de investiții al TTS, individual și consolidat, pentru anul 2023 și mandatarea Consiliului de Administrație să identifice oportunități și să încheie tranzacții pentru noi investiții care să susțină strategia de dezvoltare a companiei și a grupului și poziția acestora pe piață. Se vor avea în vedere proiecte investiționale și/sau achiziții de echipamente în limita a maximum 42 mil. euro, cumulat și incluzând cele aprobate la pct. 1, 4 și 5, până la data de 31.12.2023.
 
Legături cu ministrul de Finanțe în Guvernul Dăncilă

 
În anul 2018, presa centrală scria că proprietarul grupului de transport și logistică TTS, omul de afaceri constănțean Alexandru Mircea Mihăilescu, care controlează inclusiv Navrom, operatorul de transport de pasageri și mărfuri din Delta Dunării, va construi, împreună cu fiul său, un hotel cu 8 etaje pe bulevardul Expoziției din București, în zona complexului Romexpo, proiectul, pregătit ca intenție de cel puțin 3 ani, urmând acum să primească avizul Primăriei Capitalei pentru planul urbanistic zonal (PUZ). Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider. Construcția este inițiată printr-o firmă în care Alexandru Mircea Mihăilescu are 20% din acțiuni, iar fiul său deține 80% din capital, acesta fiind și administrator al firmei. Cei doi pregătesc un hotel înalt de până la 32 de metri, în apropiere fiind și liceul privat „Școala Europeană București".
 
La vremea respectivă, International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, ieșise de puțin timp din acționariatul grupului de companii Transport Trade Services (TTS). În toamna anului 2017, divizia a vândut 6% din capitalul grupului pentru aproape 9,4 milioane euro, iar ulterior a cedat și restul de 4% din acțiuni, contra a 6,2 milioane euro. Exit-ul IFC s-a făcut prin preluarea de către TTS a acțiunilor proprii deținute de divizia Băncii Mondiale. Tot presa centrală scria că din acționariatul grupului face parte, cu 9% din capital, și fostul ministru al Finanțelor Viorel Ștefan, originar din Galați, remaniat în vara anului 2017 și instalat vicepremier în 2018, în Guvernul Dăncilă.
 

Despre Compania de Navigație Fluvială Română Navrom SA Galați
 
Acționarul majoritar cu 92,03357% este societatea TTS SA reprezentată de Mircea Mihăilescu, alături de 7,91673% Acționari tip listă persoane fizice (50) și 0,0497% Acționari tip listă persoane juridice.
 
Compania Navrom Galați afaceri în Portul Constanța
 
Compania de Navigație Fluvială Română Navrom SA Galați are sucursală în Constanța, Incinta Port- Digul de Nord KM 1+100, Clădire Administrativă Canopus Star SRL,  Dana 90, sediu secundar în Portul Cernavodă, dar și Gara Fluvială Isaccea, Tulcea, Port de pasageri – Drobeta Turnu Severin,  Brăila, Galați, etc.
 
Navrom Galați, profit și cifră de afaceri de 85,98 milioane de euro
 
Compania de Navigație Fluvială Română Navrom SA a înregistrat cifră de afaceri de 85,98 milioane euro, profit 15,66 milioane euro și 579 de angajați. Compania Navrom a declarat pentru 2020 cifră de afaceri de 53,39 milioane euro și profit 1,81 milioane euro, iar pentru anul 2021 cifră de afaceri de 57,17 milioane euro și profit de 3,49 milioane euro.
 
Despre Agrimol Trade SRL București
 
Asociatul majoritar este TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) - S.A cu 99,9772 %, reprezentată de Mircea Alexandru Mihăilescu, alături de cetățeanul român Berzovan Mircea-Dumitru cu 0,0228 %, născut în Bogota, Columbia. Conducerea societății este asigurată de Berzovan Mircea-Dumitru, în calitate de director și seniorul Berzovan Dumitru, care este director adjunct.
 
Agrimol Trade SRL București desfășoară activitate comerț cu ridicata material lemnos, are puncte de lucru în București și Călărași, iar pentru exercițiul financiar 2021 a declarat cifră de afaceri de peste 11 milioane euro, profit 608.159 euro și 10 angajați.
 
Mihăilescu Mircea  Alexandru, un afacerist de milioane de euro
 
Mihăilescu Mircea Alexandru este asociat în TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) SA și, prin TTS SA, în  Compania de Navigație Fluvială Română Navrom SA și Agrimol Trade SRL.
 
Mihăilescu Mircea  Alexandru mai deține calitatea de asociat/acționar în TTS Covasna SRL și în grupul de firme cu sediul în Ialomița, com. Drăgoești - AgroChiroiu SRL (2006), PFV Chiroiu SRL (2022) și Piscicola Chiroiu SRL(2008), și administrează TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) SA și Compania de Navigație Fluvială Română Navrom SA Galați.
 
Despre Decirom SA Constanța
 
Acționarii societății Decirom SA sunt Fortaletza Management SRL 43,39 %, Liban, Beirut -METN  ANTELIAS, Main Street, St. Elie Center (înființată în 1959) cu 42,5%, ROTRACSA SL Spania, Madrid, 28010, CL Almagro 26 cu 13,61%, Black Sea Invest Company SRL CU 0,4% și Acționari tip listă 0,1%.
 
Societatea are sediul în Incinta Port Constanța, Poarta 3 și punct de lucru în Agigea,  lot 11.  Conducerea societății Decirom SA
Iordache Laurențiu este director și președinte Consiliu de Administrație, alături de cetățeanul libanez Roy Zacca și cetățeanul spaniol Perez Vicente Jose Antonio.
 
Decirom SA profit record cu 600% față de 2020 - 1,67 milioane de euro
 
Societatea Decirom SA a înregistrat în anul fiscal 2022, în raport cu anul 2020, o creștere cu 600% a profitului și cu 78% a cifrei de afaceri. Concret, în anul 2020, Decirom SA declara 4,77 mil euro cifră de afaceri, iar în 2022 a declarat 8,52 mil euro. Profitul a explodat în 2022 cu 600% - 1,67 mil euro, de la 236.437 euro în 2020.


Citește și: Port Constanța. Decirom SA Constanța, cumpărat de grupul TTS SA. Tranzacție de 21,8 milioane euro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii