Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Elena Ursulescu „Nu ne-a impus nimeni să-l condamnăm pe domnul Mazăre“

ro

16 Sep, 2010 00:00 4695 Marime text
judecatoare_-_radu_mazare___.jpg„Dosarul pus pe masa judecătorului îi aparţine, îl studiază filă cu filă şi judecătorul vede ce-i acolo. Ce se glosează pe ecran şi în presă este departe de ceea ce este în acel dosar“, a declarat magistratul Elena Ursulescu

Atacată în termeni duri de primarul Constanţei, pe care îl judecă pentru fapte de corupţie, magistratul Elena Ursulescu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, a precizat că nu consideră că se află într-o stare de incompatibilitate. De asemenea, judecătoarea a subliniat că nu a primit niciun „telefon“ prin care să i se solicite condamnarea edilului constănţean.

Atacată în cadrul unei conferinţe de presă, dar şi pe posturile de televiziune, de edilul constănţean - care apoi a ţinut să sublinieze că este departe de el gândul de a ataca magistratul, ci a vrut doar să scoată în evidenţă faptul că judecătorul care îi decide soarta este „şantajabil“ - Elena Ursulescu, din cadrul Secţiei a II-a Penale a Curţii de Apel Bucureşti, i-a dat replica primarului îmbrăcat în haine de război. „Nu consider că sunt într-o incompatibilitate crasă, nu putem să glosăm pe ceea ce nu ştim (...) Dânsul, dacă afirmă ceva, trebuie să dovedească“, a precizat magistratul, în cadrul unei intervenţii telefonice la emisiunea „La ordinea zilei“, difuzată de postul Antena 3. Intervenţia judecătorului poate fi urmărită accesând link-ul http://www.videonews.ro/action/viewvideo/57417/Radu-Mazare-cere-recuzarea-judecatoarei-din-dosarul-retrocedarilor/ . Reprezentanţii Curţii de Apel Bucureşti au precizat, în cursul zilei de ieri, că magistratul în discuţie nu doreşte să facă alte comentarii în plus faţă de cele exprimate în cadrul emisiunii respective.

„Glosăm pe o temă pe care nu avem nimic sigur“

Răspunzând la întrebările realizatorului de la Antena 3, judecătorul a mai adăugat: „Eu pot să vă spun la acest moment că nu am cunoştinţă de ceea ce-mi spuneţi. [Băiatul] este major, are 30 şi ceva de ani, nu ne ţinem de mână la vârsta aceasta. Nu puteţi face astfel de afirmaţii până nu aveţi dovezi clare. Ceea ce spuneţi, cu câştiguri, cu fiul ..“. „Glosăm pe o temă pe care nu avem nimic sigur. Nu cunosc aşa ceva, nu ştiu ce face fiul meu. Suntem familii separate. Este major, ne vedem foarte rar, nu ştiu ce face. Nu pot înainta în această discuţie sub nicio formă“. Cu toate acestea, magistratul a fost întrerupt de primarul Radu Mazăre, care i-a citit unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege, respectiv potrivit căruia „există împrejurări din care rezultă că judecătorul este interesat, sub orice formă, el, soţul sau vreo rudă apropiată“. „Atât am avut să vă spun!“, i-a transmis Mazăre judecătoarei. Totuşi, magistratul nu s-a lăsat intimidat, ci a solicitat dovezile în baza cărora îi este acuzat fiul: „prezentaţi pe ecran plata care i s-a făcut (nr. fiului), banii în contul în care i s-au dat, semnătura lui, altminteri sunt discuţii numai ca să eu ştiu, numai ca să subminăm autoritatea cuiva (...)“ curtea_de_apel_bucuresti.jpg

Discuţii pentru subminarea autorităţii

„Arătaţi-ne că a semnat şi că a luat aceşti bani şi eu, ca mamă nu voi mai spune nimic, dacă dumneavoastră îmi imputaţi mie activitatea băiatului meu, sau a altcuiva din familie“, a declarat Elena Ursulescu. În plus, magistratul a subliniat că adevărul juridic este altul şi a demontat ideea potrivit căreia cineva ar fi făcut demersuri împotriva lui Mazăre: „Sunteţi departe de adevărul care se întâmplă în justiţie, nu se dau asemenea telefoane (nr. de intervenire împotriva cuiva), nu ne-a impus nimeni să condamnăm nici pe domnul Mazăre, nici pe doamna Grecu (nr, realizatorul emisiunii), nici pe altcineva“. „Dosarul pus pe masa judecătorului îi aparţine, îl studiază filă cu filă şi judecătorul vede ce-i acolo. Ce se glosează pe ecran şi în presă este departe de ceea ce este în acel dosar. Deci, nu înţeleg să ne judecăm pe ecran“, a completat judecătorul învestit să soluţioneze dosarul retrocedărilor. Nu în ultimul rând, magistratul a demontat schema ieşirii lui Mazăre în presă: „vă rog să aveţi în vedere tot ce v-am spus, că domnul Mazăre m-a recuzat în acest dosar şi i-a fost respinsă cererea, eu mâine (nr. azi) am să mă pronunţ cu privire la un aspect din dosar şi faceţi singură legăturile, cu toată această acţiune îndreptată împotriva băiatului meu - pentru care eu nu pot răspunde, e major - faceţi o legătură cu ceea ce am eu de făcut aici“, a conchis magistratul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ada Parvan 17 Sep, 2010 11:34 Am incercat sa imi afirm( pe blogul emisiunii "LA ORDINEA ZILEI" )convingerea ca acuzatiile dlui Mazare sunt neintemeiate, dar( "din intamplare", oare?!!?) nu imi este "acceptat"mesajul si incerc inca o data sa "ma lupt cu morile de vant". Cunosc Omul Elena Ursulescu de 28 de ani, de cand am devenit vecine. Nu suntem prietene, nu mi-a intrat si nu i-am intrat niciodata in casa, nu am avut, nu am si (sper) nu voi avea procese pe care sa le judece Doamna Ursulescu, dar trebuie " sa ii aduc cu picioarele pe pamant" atat pe Dana Grecu cat si pe Radu Tudor si pe protejatul lor dl.Mazare: Doamna Ursulescu este un Om integru, corect, demn, discret, care si-a castigat respectul tuturor vecinilor prin dinamismul,entuziasmul, modestia, rationalitatea si lipsa de partinire cu care s-a implicat cot la cot cu noi toti in buna administrare si in remedierea defectiunilor imobilului in care locuim, prin modul exemplar in care si-a educat cei doi fii, prin abnegatia, dragostea,caldura cu care si-a consolidat familia,prin grija cu care si-a vegheat mama pana ce aceasta s-a stins din viata, prin empatia manifestata fata de bucuriile dar si fata de necazurile acestei mici comunitati pe care o reprezinta vecinii Doamnei Judecator.Este marsav atacul Danei Grecu care ii condamna "ab initio" pe Doamna Ursulescu si pe fiul dansei inainte ca vreo instanta legala sa o fi facut:"Miliardarul"Dragos Ursulescu locuieste intr-un apartament"sub standard"(mostenit de la bunica sa)si sofeaza o rabla veche de 15 ani, merge la piata si sta la coada ca sa cumpere produse mai ieftine, la fel ca noi toti oamenii cu venituri medii/mici.Familia careia ii apartine, felul in care a fost educat, modul in care el se comporta cu noi toti, nivelu sau de trai sunt elemente ce justifica irefutabil convingerea mea ca singura lui vina este ca mama sa, un Om de mare tinuta morala, trebuie sa judece speta purtatorului de uniforme cvasi militare sau de uniforme"pur" fasciste( ca aceea etalata la un recent eveniment "monden") si ca "justitiara universala" agresiva, ireverentioasa, amenintatoare precum "serviciile"de 21 de ani apuse(oare?!?)crede ca improscand cu noroi niste oameni prea decenti pentru a-i raspunde cu aceeasi moneda, mai sporeste rating-ul acestui post devenit"Ochiul si Timpanul"contra persoanelor "incomode"prozelitilor acestui post.Ma intreb atunci(din moment ce copiaza cu fidelitate "reteta") de ce atata "revolta" fals proletara in fata presupuselor ilegalitati si amenintari prezidentiale ?