Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine 25 iunie 2021. Uitarea

ro

25 Jun, 2021 09:21 2460 Marime text


  • Pentru a învăța o lecție, o repetăm iar și iar, de sute sau de mii de ori.
  • Ne spunem frecvent ”nu mai fac asta niciodată” și la următoarea turnură a drumului, ne regăsim în același loc.
  • Vă aștept să discutăm împreună despre circulație, cerc și circ în seara aceasta, la Webinarul ”Cerc, circ și circulație” organizat de împreună cu firma Alchida.
Prietena noastră cea mai bună. Sau inamicul de temut. Ori o aliată de nădejde. Uitarea poate fi oricare din acestea.

Uitarea este mecanismul prin care noi, ființele umane, descoperim roata iar si iar, ne învârtim în aceleași cercuri până amețim și la final de viață, nu suntem prea inteligente (în ciuda pretențiilor noastre).

Uităm. Și lucrurile bune. Și lucrurile mai puțin bune. Uităm de noi înșine. Uităm să ne îngrijim corpul, sufletul, mintea, relațiile, casa și mai ales să ne organizăm viața.

Pentru a învăța o lecție, o repetăm iar și iar, de sute sau de mii de ori. Ne spunem frecvent ”nu mai fac asta niciodată” și la următoarea turnură a drumului, ne regăsim în același loc.

Ne învârtim în cerc. Cercul vicios al cunoașterii și necunoașterii. Pretindem că știm multe, de fapt știm atât de puține, încât în confruntarea cu necunoscutul, suntem copleșiți de frică și panică.
Frica este o emoție foarte pozitivă. Ne ține treji, alerți, vigilenți. Cum dispare frica, devenim sigur pe noi, îndrăzneți și imprudenți. Plus foarte obraznici și aroganți.

Când unui bărbat sau unei femei nu-i mai este teamă că pierde partenerul, l-a ”legat” cu contract și sigiliu, începe comportamentul lipsit de respect.

Nu ne mai purtăm cu grijă, cu respect și mai ales, cu multă considerație pentru ”necunoscutul” de lângă noi, care poate oricând dispare.

În schimb, oferim multă desconsiderare și aroganță.

Nu ne place să ni se spună că suntem aroganți și răsfățați. Deși asta suntem, în cele mai multe comportamente zilnice. Ne place să fim lăudați și muncim din răsputeri să ascundem copilul interior răsfățat. Dar fluxul de energie ne duce iar și iar în situația în care uităm de eforturile și strădaniile de a ”părea buni” în ochiii celorlalți. Dacă nu putem întrupa autentic bunătatea, uităm de jocul nostru la prima ocazie în care dispare frica.

Am pățit-o cu toții. Am pierdut relații, pentru că am uitat să fim bunătate și am devenit așteptări și reproșuri. Ne învârtim în cercuri. La fel ca și circulația noastră.

Și uităm cât de importantă este învățarea zilnică și exersarea memoriei. Atât a celei pentru abstract (gânduri, cuvinte, idei), cât și a celei emoționale. Amintirea emoțiilor și a senzațiilor.

În călătoria vieții noastre, senzațiile care ne indică starea de bine reprezintă farul călăuzitor pentru noi toți.

Vă aștept să discutăm împreună despre circulație, cerc și circ în seara aceasta, la Webinarul ”Cerc, circ și circulație” organizat de împreună cu firma Alchida.

https://alchida.ro/cerc-circ-si-circulatie/

Haideți să împingem împreună barajele uitării și să ne reamintim de cercurile pe care ne învârtim iar și iar. Poate reușim să găsim împreună axul corect și să construim energia potrivită să ne mutăm de pe un cerc, pe o spirală. Să continuăm creșterea împreună. ȘI să confruntăm provocarea uitării. Împreună, putem construi mult mai mult, decât separat.

Și împreună este mai distractiv. Întotdeauna.

Cu iubire, tuturor,

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda

www.centrulnatura.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii