Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

ro

10 Apr, 2024 09:33 521 Marime text


Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2
10 aprilie 2024

Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd.
”Apele energiei” sunt schimbătoare și variabile, senzația este de nisip mișcător.
Într-un curs pe care l-am făcut anul trecut, era o întrebare:
”Ce faci când te afli în zonă de nisipuri mișcătoare?
Și răspunsul era ”Nimic, stai nemișcat. Orice faci, mai ales dacă te agiți, te afunzi și mai tare.”

Ce facem, cei mai mulți dintre noi, când ne confruntăm cu o situație dificilă și potențial dureroasă sau periculoasă?
Începem să ne agităm, mai ales în interior, iar la exterior dăm telefoane, vorbim cu mulți oameni, nu suntem coerenți și nu știm ce să cerem și sfârșim prin a ne epuiza energia, în mod inutil.

Agitația și acțiunile ”pierzătoare” de energie sunt obiceiuri proaste, pe care le moștenim de la adulții ce ne-au educat și crescut.
Așa am văzut că fac majoritatea, în momente de criză.
Așa facem și noi, că altfel nu știm.

Un obicei util, în situație de criză, este să stai câteva minute, fără să faci nimic (de la primirea unei vești neplăcute și șocante), să respiri adânc, să te conectezi cu corpul, inima, cu zona spatelui și să observi cum se simte și ce nevoi are, în acel moment. Pot fi utile un pahar cu apă, spălat cu apă pe față și pe mâini, două trei mișcări de gimnastică (întinderi sau genuflexiuni), ieșit în aer liber la aer și stat în preajma Naturii etc.
După stabilizarea emoțională inițială, putem să gândim mai clar și să vedem lucrurile oarecum diferit, astfel încât să facem un mic plan strategic, de înaintat pas cu pas, într-o zonă cu nisipuri mișcătoare.

Sunt multe mici ”secrete” cu privire la obiceiurile vieților noastre, mai ales cele necesare în situații neplăcute și dificile. Vă invit să le descoperim împreună mâine seară, 11 aprilie, la ora 19.00, în cel mai interesant și provocator Webinar al acestei luni: https://alexaevent.ro/.../sfaturi-vindecatoare.../

Iar astăzi, împreună cu Mercur, mesagerul zeilor, și în același timp, zeul comerțului și al hoților (interesantă asociere) să călătorim cât mai atent prin ziua de miercuri cu ”nisipuri mișcătoare”. Și dacă avem momente dificile, să ne amintim să ”nu facem nimic” pentru câteva minute, până se clarifică mental situația în care ne aflăm, sau până ne mai liniștim emoțional și fizic. Contează mult.

Să ne fie bine tuturor
Cu iubire,


Text + foto: Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii