Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD Constanța a depus proiectul de hotărâre pentru abrogarea HCL 77/2021 privind activitatea de gospodărire a municipiului

ro

29 Jun, 2021 00:00 3470 Marime text
  • Grupul aleșilor locali social-democrați au refuzat să voteze în Consiliul Local Municipal pentru regulamentul privind activitatea de gospodărire a municipiului Constanța
  • Aceștia sunt de părare că PNL și USR au adoptat un regulament fără respectarea legii
  • PSD Constanța a depus ieri la registratura Consiliului Local, proiectul de hotărâre pentru abrogarea HCL 77/2021, în baza căreia a fost realizat regulamentul privind activitatea de gospodărire
  • Grupul PSD din CLM solicită de urgență inițierea întregului proces de elaborare al acestui regulament așa cum spune legea

 
Grupul aleșilor locali social-democrați au refuzat să voteze în Consiliul Local Municipal pentru regulamentul privind activitatea de gospodărire a municipiului Constanța.

Aceștia sunt de părare că PNL și USR au adoptat un regulament fără respectarea legii.

În acest sens, prin intermediul consilierului Costin Răsăuțeanu, PSD Constanța a depus ieri la registratura Consiliului Local, proiectul de hotărăre pentru abrogarea HCL 77/2021, în baza căreia a fost realizat regulamentul privind activitatea de gospodărire.



"Grupul PSD solicită de urgență inițierea întregului proces de elaborare al acestui regulament așa cum spune legea! Sunt curios să văd cum se vor poziționa consilierii USR și dacă vor vota abrogarea regulamentului. Astfel, vom afla dacă își doresc cu adevărat abrogarea HCL 77/2021 sau am asistat la un simulacru de imagine prin care USR și PNL își împart sferele de influență.

Aspectele de nelegalitate sunt dovedite de OG 21/2002 modificată și completată de legea 273/2020 care spune foarte clar la articolul 12, respectiv articolul 13, că obiectivele vizănd buna gospodărire, întreținere, curățenie și înfrumusețare a localităților pot fi realizate integral sau parțial, prin contribuția directa a cetățenilor și se face cu aprobarea locuitorilor prin referendum local. Hotărârea 77/2021 trebuie abrogată.
Avem asociații de proprietari din care fac parte pensionari, cu pensii modeste și nu chiar în putere. Este sub orice critică să acceptam așa ceva. Trebuie să consultăm asociațiile de proprietari, operatorii economici, cetățenii, instituțiile publice. O astfel de decizie trebuie luată împreună cu cetățenii", susține consilierul local municipal PSD, Costin Răsăuțeanu.


Vă reamintim, în forma adoptată în luna aprilie, regulamentul a stârnit nemuțumirea asociațiilor de proprietari, care au fost notificați de primăria Constanța cu privire la gospodărirea spațiilor verzi pe cheltuiala lor.

În conformitate cu prevederile legislației naționale în domeniu, asociațiile de proprietari nu pot fi obligate să realizeze prin efort propriu activitățile de cosire și toaletare a copacilor de pe un teren proprietate publică Cazul de la Constanța ar putea fi tranșat foarte repede. Jurisprudența la nivel național a rezolvat un astfel de conflict, la finalul anului trecut.

Mai exact, o dispută între Primăria Oradea și o asociație de proprietari care a contestat obligarea asociațiilor să curețe terenurile din jurul blocurilor s-a tranșat la Curtea de Apel în favoarea celei din urmă.

Curtea de Apel Oradea a dat câștig de cauză unei asociații de proprietari prin dispoziție anularea Regulamentului privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi publice situate în intravilan, măsuri și reguli specifice pentru protecția mediului în Municipiul Oradea.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Regulamentul de gospodărire se va aplica. Municipiul Constanța se transformă într-o veritabilă cazarmă. Se înființează comitetele de cartiere!

Ședința convocată de USR PLUS sub semnul întrebării?! Aparatul primarului Chițac nu avizase modificarea Regulamentului care obligă asociațiile să întrețină spațiile verzi

Se convoacă o nouă ședință extraordinară de CLM. USR PLUS va solicita abrogarea Regulamentului de gospodărire din Constanța

USR PLUS Constanța vrea să modifice în ședința de Consiliu Local de vineri HCL 77/2021. Orădenii au desființat în instanță Regulamentul care îi obliga să întrețină spațiile verzi din jurul blocurilor

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii