Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul de gospodărire se va aplica. Municipiul Constanța se transformă într-o veritabilă cazarmă. Se înființează comitetele de cartiere!

ro

21 Jun, 2021 00:00 5003 Marime text

  • Primarul amiral în rezervă, Vergil Chițac a decis înființarea comitetelor de cartiere și crearea unui grup pentru a comunica direct cu președinții asociațiilor de proprietari
  • A avut deja o primă întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari
  • Discuțiile au debutat aprins, oamenii spunându-și nemulțumirile accumulate în timp
  • În cadrul întâlnirii a fost abordat controversatul regulament privind îngrijirea spațiilor verzi din grădinile blocurilor dar s-a discutat și despre colectarea selectivă a deșeurilor
  • Chițac le-a explicat celor prezenți că responsabilitatea este comună, fiecare asociație trebuie să se organizeze și să îngrijească spațiul din jurul blocului, iar primăria îi va sprijini cu ridicarea deșeurilor vegetale
  • Proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa  a fost adoptat recent de Consiliul Local Municipal.
  • Acesta a născut ample dezbateri în spațiu public, aidoma regulamentului privind parcările iar aleșii locali municipali de la USR PLUS au încercat fără succes, modificarea acestuia
 
Primarul, amiralul în rezervă, Vergil Chițac a decis înființarea comitetelor de cartiere și crearea unui grup pentru a comunica direct cu președinții asociațiilor de proprietari.
 
Primarul a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari.
 
Discuțiile au debutat aprins, oamenii spunându-și nemulțumirile acumulate în timp, ani în care problemele ignorate s-au amplificat, dar la final, susțin reprezentanții Biroului de presă al municipalității, s-a stabilit un mod de lucru în beneficiul comunității.
 
În cadrul întâlnirii a fost abordat controversatul regulament privind îngrijirea spațiilor verzi din grădinile blocurilor dar s-a discutat și despre colectarea selectivă a deșeurilor.
 
Chițac le-a explicat celor prezenți că responsabilitatea este comună, fiecare asociație trebuie să se organizeze și să îngrijească spațiul din jurul blocului, iar primăria îi va sprijini cu ridicarea deșeurilor vegetale.
 
„Trebuie să înțelegem că fiecare dintre noi are responsabilități și că dacă vrem ca orașul nostru să fie demn de secolul 21, trebuie să ni le asumăm și să respectăm reguli. Multe dintre prevederile despre care am discutat în ultima perioadă sunt vechi de 20 de ani și nu au fost aplicate. Am rugămintea la dumneavoastră să colaborați cu noi și să ne transmiteți orice problemă întâmpinați. Vom înființa un grup de whatsapp și vă rog ca acolo să ne transmiteți orice problemă aveți ca să putem interveni rapid și eficient. Prin conlucrare putem găsi soluții avantajoase pentru ambele părți‟, a precizat Vergil Chițac.
 


Vă reamintim, proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa  a fost adoptat recent de Consiliul Local Municipal.
 
Acesta a născut ample dezbateri în spațiu public, aidoma regulamentului privind parcările iar
aleșii locali municipali de la USR PLUS au încercat fără succes, modificarea acestuia.
 
Potrivit Codului Administrativ de la momentul emiterii, orice hotărâre de Consiliu Local poate fi atacată în termen de șase luni.
 
USR PLUS a anunțat că vor convoca o nouă ședința de Consiliu Local, pentru abrogarea Hotărârii nr. 77/2021, dar și faptul că avocații partidului studiază inclusiv posibilitatea atacării în instanță a acesteia.


În ce privește colectarea selectivă, edilul i-a informat pe cei prezenți că anul trecut au fost duse la groapa de gunoi 167 mii de tone, cantitate care poate fi scăzută dacă materialele reciclabile sunt selectate de restul deșeurilor.
 
Pe lângă costul plătit la groapa de gunoi, primaria a fost amendată pentru că orașul nu a îndeplinit ținta de reciclare.
 
Cartonul, hârtia, plasticul, sticla și metalul trebuie separate de fracția umedă și predate colectorilor autorizați de Ministerul Mediului care pot veni în sprijinul asociațiilor cu pubele pentru colectare, dar și cu alte beneficii.
 
Fiecare asociație are dreptul de a alege cu ce societate lucrează în funcție de ce i se oferă.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa, tranșat de Prefectură?

Se convoacă o nouă ședință extraordinară de CLM. USR PLUS va solicita abrogarea Regulamentului de gospodărire din Constanța


USR PLUS Constanța vrea să modifice în ședința de Consiliu Local de vineri HCL 77/2021. Orădenii au desființat în instanță Regulamentul care îi obliga să întrețină spațiile verzi din jurul blocurilor

Un nou regulament de gospodărire, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța lansat în dezbatere publică (documente)

Se modifică regulamentul privind gospodărirea, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa. Cresc amenzile (document)
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii