Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:09 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale pe apă şi pe uscat, pentru prevenirea şi combaterea braconajului în Delta Dunării

ro

10 Feb, 2018 10:15 744 Marime text
Poliția Română desfășoară permanent activități pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. În urma activităților desfășurate, în ultimele două săptămâni, de polițiștii  Serviciului de Poliție Delta Dunării, au fost constatate 8 infracțiuni, au fost aplicate 7 amenzi și confiscate peste 7 tone de pește.
În perioada 26 ianuarie – 8 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării al Poliției Române au efectuat verificări și controale pe apă (pe fluviul Dunărea –brațul Sf. Gheorghe și în Complexul lagunar Razelm-Sinoe din Delta Dunării) și pe uscat (la unități comerciale cu profil piscicol), pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu produse piscicole și a pescuitului ilegal.
În cadrul acțiunilor organizate, a controalelor și verificărilor la firme, ambarcațiuni și asupra autoturismelor, polițiștii au constatat 8 infracțiuni (dintre care 7 prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și una de Legea nr. 191/2003 privind infracțiunile la regimul transportului naval). Pentru comiterea acestora sunt cercetate 9 persoane. Două dintre acestea au fost prinse în flagrant delict.
Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru încălcările legale privind pescuitul și acvacultura, în valoare de 1.600 de lei. Totodată, au fost confiscate peste 7.400 de kg. de pește proaspăt, 44 de setci monofilament și 33 de setci din fir textil.
Polițiștii au depistat șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani, care ar fi pescuit ilegal, capturând 7.300 de kg. de pește, de diferite specii, cauzând un prejudiciu fondului piscicol național în valoare de peste 44.000 de lei. Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit comercial  fără licență sau autorizație de pescuit.
Totodată, un alt bărbat, de 37 de ani, a fost depistat pe lacul Golovița din Complexul lagunar Razelm-Sinoe, în timp ce conducea o ambarcațiune neînregistrată, propulsată de un motor, fără a deține brevet sau certificat de capacitate pentru conducerea navelor.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii deconducere a unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii