Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Pescuit ilegal pe fluviul Dunărea între orașul Hârșova și satul Vadu Oii (GALERIE FOTO)

ro

11 Apr, 2024 15:53 436 Marime text
Sursa foto: IPJ ConstanțaLa data de 10 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Transporturi – posturile de poliție T.N. Cernavodă și T.N. Hârșova au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal.
 
Potrivit IPJ Constanța, polițiștii au depistat în flagrant delict, pe malul fluviului Dunărea, între orașul Hârșova și satul Vadu Oii, 11 persoane care ar fi desfășurat activități de pescuit comercial, din ambarcațiuni de lemn, cu ajutorul unor unelte de pescuit tip setcă.
 

„În cele șase ambarcațiuni prevăzute cu motoare de barcă, în care se aflau persoanele în cauză, au fost descoperite aproximativ 83 de kilograme de pește din specia scrumbie și 15 unelte de pescuit de tip setcă, în lungime totală de aproximativ 1.200 de metri.
 
Peștele pescuit ilegal, în valoare totală de peste 2.000 de lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării și predat, în vederea valorificării, unei societăți comerciale de profil“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
Uneltele de pescuit, ambarcațiunile și motoarele de barcă au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, conform O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

Citește și: 

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” în județul Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii