Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” în județul Tulcea

ro

06 Apr, 2024 14:09 504 Marime text
Foto: Poliția RomânăÎn perioada 20 martie – 1 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul piscicol.

Potrivit IGPR, au fost desfășurate două acțiuni și efectuate 10 controale, 2 persoane fiind conduse la sediul poliției, pentru cercetări.

„Totodată, au fost legitimate 7 persoane, fiind verificate 11 mijloace de transport. Au fost constatate 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, au fost indisponibilizate aproape 1.500 de kilograme de pește, din diferite specii, dintre care 58,7 kilograme de sturion din specia nisetru, 106 unelte de pescuit, un autoturism, o ambarcațiune și un motor de ambarcațiune“ - au mai precizat reprezentanții IGPR.


Valoarea bunurilor confiscate este estimată la 192.500 de lei.

Exemple:

1. La data de 20 martie 2024, în municipiul Tulcea, strada Prislav, a fost oprită în trafic o  autoutilitară, condusă de un bărbat, din municipiul Iași, care ar fi transportat 403 kilograme de pește proaspăt din specia caras, fără autorizație sanitar-veterinară necesară autovehiculului.

Cantitatea de pește a fost indisponibilizată și predată unei echipe de inspectori sanitar-veterinari din cadrul D.S.V.S.A. Tulcea, pentru a dispune măsurile legale, conform competențelor.

Societatea beneficiară a tranzacției comerciale a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei.

2. La data de 20 martie 2024, în localitatea Agighiol, județul Tulcea, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au oprit pentru control o autoutilitară, în care au fost descoperite 195 de kilograme de pește din speciile crap, chefal și nisetru fără documente legale de proveniență.

Autoutilitara a fost indisponibilizată, până la definitivarea cercetărilor.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.

În cauză, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal.

3. La data de 29 martie 2024, pe lacul Razelm, în zona canalului Lipoveni, județul Tulcea, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării”, împreună cu specialiști din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au depistat un bărbat, în timp ce ar fi desfășurat activități de pescuit comercial fără a avea licență ori autorizație de pescuit. Acesta ar fi capturat și reținut 13 kilograme de șalău subdimensionat și 2 kilograme de biban, în perioada de prohibiție.

Ambarcațiunea a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil spre valorificare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni și reducerea debitului şi a volumului de apă pe cursurile de apă, în scopul pescuitului ilegal.

4. La data de 1 aprilie 2024, în zona Dana 1 Mai, din proximitatea municipiului Tulcea, fluviul Dunărea, brațul Tulcea, pe apă, a fost interceptată o ambarcațiune condusă de un bărbat, care ar fi transportat 600 de kilograme de pește proaspăt din speciile crap și caras, fără autorizație sanitar-veterinară necesară ambarcațiunii.

Cantitatea de pește a fost indisponibilizată și predată unei echipe de inspectori sanitar-veterinari din cadrul D.S.V.S.A. Tulcea, pentru a dispune măsurile legale, conform competențelor.
 
Citește și: 

Șase exemplare de sturion redate mediului natural, 110 kilograme de pește și 700 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii