Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Dosar penal pentru capturarea unor păsări ocrotite de lege (GALERIE FOTO)

ro

24 Mar, 2024 15:06 701 Marime text
Foto: IPJ ConstanțaLa data de 24 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona Pescărie, două persoane ar fi montat plase pentru capturarea păsărilor.
 
Potrivit IPJ Constanța, polițiștii deplasați la fața locului au identificat doi bărbați, de 52 de ani, respectiv 54 de ani.
 

„Cu ocazia efectuării vehiculului cu care s-ar fi deplasat aceștia, în interior au fost descoperite cinci păsări aflate în colivii, precum și mai multe plase folosite pentru prinderea păsărilor. 
 
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că exemplarele de păsări în cauză fac parte din categoria speciilor protejate conform O.U.G. 57/2007, privind privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice“ - au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de deținerea exemplarelor din speciile pentru care sunt interzise vânarea și capturarea și capturarea sau uciderea speciilor sălbatice cu mijloace nelegale.
 
Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu.

Citește și: 

Razie de amploare a polițiștilor în județul Constanța! Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii