Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Incident cu foc de armă în extravilanul comunei Grădina!

ro

15 Jan, 2024 13:33 874 Marime text

Dosar penal pentru uciderea și rănirea animalelor, uz de armă fără drept și braconaj!
 
La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că, în extravilanul comunei Grădina, mai multe persoane ar fi executat foc de armă asupra unor exemplare canine aparținând unei persoane.
 
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat două exemplare canine decedate și alte două rănite, care prezentau leziuni ce ar fi putut fi produse prin împușcare.
 

Totodată, s-a constatat că exemplarele canine sunt de rasă comună și necipate.
 
De asemenea, cu ocazia efectuării cercetării la fața locului a fost descoperit un tub de cartuș de calibrul 12 mm, transmite IPJ Constanța. 

În urma verificărilor efectuate, au fost identificați doi bărbați, de 51 de ani, respectiv 56 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Din posesia acestora au fost ridicate două arme de vânătoare, de calibrul 12 mm, deținute legal.
 

Cadavrele celor două exemplare canine au fost rdicate de specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în vederea efectuării unei expertize anatomo-patologice, pentru stabilirea cauzelor decesului.
 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept, braconaj, uciderea animalelor cu intenție, fără drept și rănirea cu intenție a animalelor, a mai punctat sursa citată. 



Citește și:

Legea protecției animalelor, aplicată cu fermitate la Suceava. Un bărbat a fost reținut (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii