Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea, aşteptaţi la Ziua Comunei Saraiu

ro

26 Sep, 2013 00:00 2588 Marime text
Administraţia publică locală de la Saraiu pregăteşte cea de-a doua ediţie a Zilei Comunei. Se anunţă o a doua ediţie cu invitaţi de seamă, semn că eforturile depuse de primarul la primul mandat Dorinela Irimia şi echipa sa nu întârzie să primească aprecierea necesară.
Anul trecut, în zilele de 13 şi 14 octombrie, primarul Dorinela Irimia i-a uimit pe localnici cu lucrările de sistematizare a centrului comunei, realizate într-un timp record, şi cu un impresionant eveniment religios (au fost aduse Moaştele Preacuvioasei Maici Parascheva). Şi de această dată, în cadrul celei de-a doua ediţii a sărbătorii, şefa autorităţii locale va reuşi să aducă localitatea în centrul atenţiei. Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că va fi prezent în data 13 octombrie la Saraiu. De asemenea, se aşteptă confirmarea premierului Victor Ponta, existând mari şanse ca prim-ministrul să sosească în localitatea constănţeană. Senatorii Ion Toma şi Laurenţiu Chirvăsuţă sunt aşteptaţi şi ei la Saraiu, dar printre invitaţi se află şi parlamentarii constănţeni Puiu Haşotti şi Mihai Lupu. 

Trei mari inaugurări

Sărbătoarea din acest an va culmina cu trei inaugurări. O piaţă în aer liber, construită la standarde europene, îşi va deschide porţile. De asemenea, va fi dezvelit un monument închinat Cuvioasei Parascheva, protectoarea localităţii. Monumentul, realizat de echipa Saga Concept de la Cluj, va fi sfinţit de Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Monumentul are 5,40 metri înălţime, este din granit şi prezintă patru faţade închinate Cuvioasei Parascheva, lui Iisus Hristos, Maicii Domnului şi Sfântului Ioan. Icoanele sunt realizate manual, a precizat şefa autorităţii locale. „Alături de monument va avea loc o altă inaugurare, o enigmă a evenimentului, care va fi elucidată la momentul potrivit”, a declarat, ieri, şefa autorităţii locale. Primarul Dorinela Irimia a precizat că după evenimentele dedicate celor trei inaugurări, va avea loc un moment artistic.
Întrebată dacă prezenţa oficialităţilor de la Bucureşti este întâmplătoare sau are legătură cu numeroasele obiective realizate într-un timp record în Saraiu, şefa autorităţii locale a răspuns: „Mă străduiesc să fac localitatea cunoscută atât prin proiectele pe care le implementez, cât şi prin cele viitoare”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii