Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul premier Victor Ponta, achitat definitiv în dosarul care a dus la demisia sa din fruntea PSD și, ulterior, din funcția de prim ministru

ro

28 Dec, 2023 16:30 908 Marime text



Fostul premier Victor Ponta (președinte al Pro România) a fost achitat definitiv în dosarul Turceni, care a dus la demisia sa din fruntea PSD și, ulterior, din funcția de prim ministru!
 
Decizia de achitare a fost luată joi, 28 decembrie 2023, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
După decizia Curții Supreme, fostul premier Victor Ponta a postat un mesaj pe Facebook, pe care îl redăm în integralitate:
 

„Dupa 8 ani de proces - 8 judecatori de la ICCJ au restabilit adevarul! Azi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat decizia finala in faimosul dosar “Ponta - Sova” (dosarul care a dus, in 2015, la demisia mea din functia de Presedinte al PSD si, ulterior, din functia de Prim Ministru): ACHITARE pentru toti cei 5 pentru ca “nu exista fapte care sa constituie infractiuni”. S-au pronuntat pentru achitare, in unanimitate, 8 judecatori ai ICCJ (3 in fond si 5 in apel); NU am invocat niciodata prescriptia sau o alta modificare de procedura sau Decizie a CCR. Am fost tot timpul nevinovat si dosarul penal a avut, de la inceput, scopul de ma indeparta din functie. Ma bucur ca am avut incredere in Justitie; le cer iertare celorlalti 4 inculpati (toti achitati) care au fost “victime colaterale”; imi pare rau pentru suferinta familiei si a prietenilor mei din aceasta perioada. Regret ca Statul Roman (adica noi toti) a platit cheltuieli inutile de peste 1 milion de euro - expertize, perchezitii, magistrati, avocati etc., doar sa justifice o acuzatie evident neserioasa si netemeinica. Nu am nicio asteptare si nicio dorinta de revansa fata de autorii acestui dosar sau fata de cei care au profitat politic. Nu vreau insa sa uitam ca, prin acest dosar si demisia impusa, a fost schimbata soarta mea, a multor alti oameni nevinovati si chiar destinul politic al Romaniei. Imi doresc ca asemenea abuzuri sa nu se mai repete niciodata in Tara noastra. Le multumesc avocatilor mei si tuturor celor care au crezut de la inceput in nevinovatia mea si mi-au fost alaturi in momente foarte foarte grele“.

 
Tot în acest dosar a mai fost achitat fostul ministru al Transporturulor, Dan Șova, dar și fostul director general al Complexul energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Victor Ponta, reales președinte al Pro România
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii