Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Statul român nu va plăti nicio despăgubire

ro

09 Mar, 2024 08:26 748 Marime text
După nouă ani de proces, dosarul Roşia Montană se închide iar statul român nu are de plată despăgubiri de miliarde, în urma procesului câştigat cu Gabriel Resources, dar va avea de recuperat cheltuieli de judecată. 

Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă.

Iată anunțul integral al lui Nicolae Ciucă:

România câştigă procesul privind Roșia Montană! Statul român nu are de plată despăgubiri de miliarde, ba chiar are de recuperat cheltuieli de judecată. După nouă ani de proces, acest dosar se închide printr-o decizie definitivă și executorie.

S-a putut ajunge la această soluționare favorabilă mai ales ca urmare a muncii depuse de experții Ministerului de Finanțe condus de Marcel Boloș și de echipa de avocați selecționată de minister.

Mulțumesc tuturor celor care au muncit pentru cauza României!


Potrivit unui comunicat al Executivului, România a câştigat acţiunea arbitrală în dosarul Roşia Montană, decizia Curţii de Arbitraj Internaţionale a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii a fost comunicată vineri seară Guvernului României.

Potrivit Hotărârii Tribunalului Arbitral, România primeşte câştig de cauză la acuzaţiile adresate de Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey).

"Mai mult, reclamanţii sunt obligaţi să ramburseze României cheltuielile de judecată aferente procedurii de arbitraj. În următoarele 20 de zile urmează să fie publicată motivarea deciziei ICSID", se menționează în comunicat.

Am câștigat procesul Roșia Montană!!! Ne-am luptat pentru România pentru că era nedrept ca fiecare salariat și pensionar al acestei țări să fie penalizat pentru ticăloșia unor antiromâni!

Mulțumesc echipei de avocați care a reprezentat România cu profesionalism, cinste și onoare! Românii nu trebuie să sufere din cauza deciziilor unor premieri care au pus interesele personale mai presus decât interesele naționale!Nu am acceptat jaful în cazul vaccinurilor anti-Covid, nu am făcut-o nici acum!

Bravo, România!- a scris, vineri seară, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.Citește și:

Mining Watch RomâniaStatul a ținut ascunse documente din dosarul Roșia Montană, ca acestea să nu ajungă la public
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii