Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Dobromir, investiţiile continuă Vom avea, în cel mai scurt timp, un nou punct de trecere a frontierei

ro

06 Mar, 2014 00:00 2612 Marime text
Localitatea constănţeană Dobromir se află cu un pas mai aproape de ţara vecină, Bulgaria. Lucrările la punctul de trecere a frontierei au fost demarate în luna februarie, aşa cum a fost planificat, urmând ca ele să fie finalizate în decursul acestui an. „La punctul de frontieră se lucrează în ritm alert, s-a turnat betonul, se pun stâlpi, se toarnă platforma şi se îngrădeşte corespunzător locul. Întreaga investiţie este una strategică, de interes naţional, pentru care au fost atraşi peste 6.000.000 de euro, bani proveniţi din fonduri europene, din care aproximativ jumătate din sumă pentru comuna Dobromir, iar restul pentru partenerii bulgari”, a afirmat primarul comunei Dobromir, Eugen Iliescu.

Nu doar finalizarea construcţiei punctului de trecere a frontierei reprezintă o prioritate pentru aleşii locali. Planul de reabilitare a structurii geamiei din satul Văleni, care este arondat comunei, început în urmă cu două luni, a fost încheiat săptămâna trecută, iar în zilele care urmează se vor pune şi noile geamuri şi uşi. Lucrările pentru lăcaşul destinat cultului musulman din Dobromir au fost deja finalizate, însă aici autorităţile locale au beneficiat şi de sprijinul venit printr-o sponsorizare importantă din partea unui om de afaceri turc.
O altă mare investiţie care trebuie făcută în Văleni o reprezintă reabilitarea şi extinderea şcolii din localitate. „În sediul actual sunt 4 săli de clasă, în care copiii învaţă în mai multe schimburi. Având în vedere că anul viitor vom avea un efectiv de copii mai mare cu 80 de suflete, ne sunt necesare minimum 5 săli de clasă. Pentru construirea unei noi încăperi, ne gândim să ridicăm una din lemn, măcar până când vom găsi soluţii pentru o investiţie atât de mare”, a continuat primarul Iliescu.

De asemenea, un alt proiect de suflet al primarului dobrogean este programul „Şcoală după şcoală”, care se adresează tuturor elevilor cu probleme din comună. Există două grupe de copii care beneficiază de îndrumare educaţională după orele de şcoală, dintre care una creată pentru elevii din clasele întâi şi a doua şi un alt grup format din şcolarii de clasa a treia şi a patra, care au întâmpinat dificultăţi în timpul orelor desfăşurate la clasă. „Părinţii au fost şi ei foarte receptivi la propunerea noastră. În egală măsură, am avut şi cadre didactice care s-au arătat interesate să muncească suplimentar cu elevii cu probleme, astfel încât gradul de alfabetizare să crească în rândul locuitorilor comunei”, a conchis reprezentantul administraţiei locale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii