Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul deputat Andrei Gerea a fost numit la conducerea parcului eolian Crucea din Dobrogea

ro

23 Apr, 2021 00:00 2550 Marime text
  • Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA a decis numirea în calitate de director general al societății, pentru o perioadă de 4 luni a lui Andrei- Dominic Gerea
  • Gerea a fost deputat de Argeș în Parlamentul României din 2004 până în 2020, fost membru ALDE, ulterior afliliat PNL, fost ministru al economiei în cadrul guvernului Victor Ponta (2) și ministru-delegat pentru energie și IMM în guvernul Victor Ponta
  • Obiectivul prioritar al societății vizează integrarea societății în cadrul acționarului unic Hidroelectrica SA, pe calea fuziunii prin absorbție

Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA a decis pe 22 martie a.c, prin intermediul unei conferințe telefonice, a concluzionat în mod unanim oportunitatea delegării conducerii executive unui singur director, acesta urmând să aibă titulatura de director general.
Limitele generale ale remunerației directorului general au fost stabilite prin hotărârea acționarului unic la data de 19.03.2021, cu respectarea limitelor generale legale impuse de OUG 109/2011.

Delegarea conducerii societății către directorul general, este limitată din punct de vedere temporal, mandatul putând fi încredințat pentru o durata de 4 luni, cu posibilitatea de prelungire pânp la maximum 6 luni.
Având în vedere obiectivul prioritar care vizează integrarea societății în cadrul acționarului unic Hidroelectrica SA, pe calea fuziunii prin absorbție, este necesară și utilă concretizarea și detalierea pe cale convențională a raporturilor juridice între societate și directorul general.
Astfel, Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA a decis numirea în calitate de director general al societății, pentru o perioadă de 4 (patru) luni a lui Andrei- Dominic Gerea.
 
CA-ul societății a stabilit și remunerația directorului general, format dintr-o indemnizație fix lunar brută , determinată ca fiind de 5 (cinci) ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar din ramura în care își desfășoară activitatea societatea, comunicat de Institutul Național de Statistică, aplicabil la data adoptării prezentei decizii.
Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA l-a mandatat de asemenea pe Iulian Tudor, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, să semneze, pentru și în numele societății, contractul de mandat încheiat cu directorul general.
Andrei Dominic Gerea a fost deputat de Argeș în Parlamentul României din 2004 până în 2020, fost membru ALDE, ulterior afliliat PNL, fost ministru al economiei în cadrul guvernului Victor Ponta (2) și ministru-delegat pentru energie și IMM în guvernul Victor Ponta.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Hidroelectrica achiziționează Parcul Eolian Crucea și STEAG Energie Romania
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii