Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Motorina! Mai mulți șoferi din Constanța au fost trimiși în judecată! Ce spun procurorii

ro

07 Dec, 2020 00:00 1917 Marime text
  • Conform procurorilor, șoferii autocisternelor, în timpul deplasării cu încărcătura de combustibil către destinație, s-ar fi abătut de la traseu.
  • Mai exact, ei ar fi oprit în incinta societății comerciale în cadrul căreia își desfășurau activitatea, unde, cu ajutorul agentului de pază și al mecanicului, ar fi descărcat produsul petrolier în recipiente de diferite capacități.
  • Ulterior, caburantul era depozitat în magaziile societății cu scopul comercializării.

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au finalizat cercetările specifice în dosarul în care mai mulți bărbați (șoferi pe autocisterne de transport carburant) sunt acuzați de furt calificat.
 
Drept urmare, șoferii (șase la număr) au fost trimiși în judecată. Tot în acest dosar au mai fost trimiși în judecată un agent de pază și un mecanic al unui parc auto.
 
Toți sunt acuzați că ar fi reușit să fure sute de litri de carburant, care era ulterior vândut la negru. 
 
În prezent, inculpații se află sub imperiul controlului judiciar.
 

Oficial. Ce obligaţii au inculpații  

 
Magistrații le-au impus inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii, pe durata controlului judiciar: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.
 
Mai mult, instanța le-a impus inculpaţilor obligaţia ca, pe durata controlului judiciar, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căreia se află cauza.
 
„Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau a arestului preventiv“, potrivit minutei judecătorești.
 

Șoferii se abăteau de la traseu

 
Din cercetări, a reieșit faptul că, șase bărbați (șoferi ai unor autocisterne), în timpul deplasării cu încărcătura de combustibil către destinație, s-ar fi abătut de la traseu, mai exact ar fi oprit în incinta societății comerciale în cadrul căreia își desfășurau activitatea, unde, cu ajutorul agentului de pază și al mecanicului, ar fi descărcat produsul petrolier în recipiente de diferite capacități, acestea fiind depozitate în magaziile societății cu scopul comercializării.
 
În cauză, polițiștii au pus în aplicare zece mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Constanța.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor: 515 litri produs petrolier cu miros specific de benzină, 1.576 de litri produs petrolier cu miros specific de motorină, mai multe sigilii, o pompă electrică de transfer, mai multe recipiente goale, 14.000 de lei și 2.000 de euro.
 
Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 13.780 de lei.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța.
 
Citește și
 
Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii