Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru bărbați din Constanța, cercetați pentru furt calificat

ro

04 Nov, 2023 13:38 1515 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
  • În urma cercetărilor efectuate în dosar a rezultat că cei patru bărbați, conducători auto ai cisternelor cu combustibilul, ar fi sustras cantități din motorina pe care o transportau.
 
La data de 3 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța - Biroul Județean Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au depistat în flagrant 4 persoane care ar fi sustras motorină din autocisternele ce alimentau mai multe benzinării din municipiul Constanța și județele Ilfov și Ialomița, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
În urma cercetărilor efectuate în dosar a rezultat că cei patru bărbați, conducători auto ai cisternelor cu combustibilul, ar fi sustras cantități din motorina pe care o transportau.
 
În acest scop, ar fi montat anumite dispozitive cu ajutorul cărora s-ar fi afișat valori mai mici la vanele de descărcare din benzinării.
 
Persoanele în cauză și-ar fi însușit astfel surplusul de combustibil, pe care l-ar fi ulterior l-ar fi valorificat. 
 
La data de 3 noiembrie 2023, cei patru șoferi, precum și o a cincea persoană, care ar fi cumpărat motorina sustrasă, au fost prinși în flagrant.
 
În urma activităților desfășurate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 1.000 de litri motorină, 5 telefoane mobile, o pompă de combustibil și suma de aproximativ 4.000 de lei.
 
Unul dintre conducătorii auto a fost reținut, pentru 24 de ore.
 
La data de 3 noiembrie 2023, acesta a fost prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă.
 
Față de celelate 4 persoane, instanța de judecată a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.
 
La acțiune au participat și polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi București, Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița, precum și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța și Ialomița.
 
În cauză,cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, a încheiat sursa citată.


Citește și:
IPJ Constanța: Substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, descoperite de polițiștii din Cernavodă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii