Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident feroviar în Portul Constanța! Un tren a lovit o autocisternă ce transportă motorină, în 2019. Începe procesul (FOTO+VIDEO)

ro

22 May, 2023 09:51 5772 Marime text
 
 
 
  • Impiegatul de mişcare este acuzat că nu ar fi acționat comanda locală de închidere a instalației de semnalizare automată fără semibariere de la km 2+162, aflată la trecerea la nivel cu calea ferată din zona 102 a Portului Constanța, fapt ce a dus la coliziunea locomotivei DHC 857, ce tracta 8 vagoane de marfă, cu ansamblul auto format din capul tractor şi semiremorca cisternă.
  • În urma impactului semiremorca cisternă s-a răsturnat şi au fost înregistrate atât pagube materiale la nivelul instalaţiilor de cale ferată, la linia de contact, la liniile de cale ferată şi la parapetul metalic al drumului, cât și vătămarea corporală a şefului de tren) și a manevrantului de vagoane, care au sărit înainte de impact de pe scara locomotivei aflată în mers.
 
 
Începe procesul în cazul accidentului feroviar din ianuarie 2019, eveniment înregistrat în Portul Constanța!
 
Atunci, un tren a lovit o autocisternă ce transportă motorină.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În cauză au fost trimiși în judecată două persoane: impiegatul de mişcare și șoferul autocamionului.
 
Prin rechizitoriul al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi.
 

Primul este acuzat de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă, constând în aceea că: la data de 25.01.2019, în jurul orei 13:55, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu la Biroul de Mișcare LFI Agigea, în funcţia de impiegat de mişcare, nu a acționat comanda locală de închidere a instalației de semnalizare automată fără semibariere de la km 2+162, aflată la trecerea la nivel cu calea ferată din zona 102 a Portului Constanța, fapt ce a dus la coliziunea locomotivei DHC 857, ce tracta 8 vagoane de marfă, cu ansamblul auto format din capul tractor şi semiremorca cisternă, condus de inculpatul, care nu s-a asigurat în trecerea pasajului de cale ferată, în urma impactului semiremorca cisternă fiind răsturnată şi fiind înregistrate atât pagube materiale la nivelul instalaţiilor de cale ferată, la linia de contact, la liniile de cale ferată şi la parapetul metalic al drumului, cât și vătămarea corporală a numiţilor (...) (şef tren) și (...) (manevrant vagoane), care au sărit înainte de impact de pe scara locomotivei aflată în mers.

 

Șoferul autocamionului este suspectat de distrugerea sau semnalizarea falsă, constând în aceea că, la data de 25.01.2019, în jurul orei 13:55, a condus ansamblul auto format din capul tractor şi semiremorca cisternă, pe drumul de acces din zona danei nr. 102 a Portului Constanţa, iar la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu instalaţia de semnalizare automată fără semibariere de la km 2+162, având obligaţia de a opri şi de a se asigura că se poate trece în siguranţă, nu s-a asigurat în trecerea pasajului de cale ferată şi a intrat în coliziune cu locomotiva DHC 857, ce tracta 8 vagoane de marfă, în urma impactului semiremorca cisternă fiind răsturnată şi fiind înregistrate atât pagube materiale la nivelul instalaţiilor de cale ferată, la linia de contact, la liniile de cale ferată şi la parapetul metalic al drumului, cât și vătămarea corporală a numiţilor celor doi mai sus precizați.

 
Recent, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în prezenta cauză penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Decizia nu este una definitivă!

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: rejust.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

LIVE VIDEO
Imagini de la eveniment. Alertă în Portul Constanța. Un tren a lovit o autocisternă ce transportă motorină(galerie foto+video)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii