Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a cerut şi ce a primit Mircea Băsescu de la judecătoarea Emilia Ganera (document)

ro

17 Jul, 2014 00:00 1936 Marime text
Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu, rămâne în arest. Decizia a fost luată ieri de judecătoarea Emilia Ganera, din Tribunalul Constanţa
 
Ieri, judecătoarea Emilia Ganera a constatat legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive faţă de Mircea Băsescu şi Marian Adrian Căpăţînă. Pe cale de consecinţă, magistratul a menţinut măsura arestării preventive faţă de cei doi inculpaţi. Tot Emilia Ganera a respins, ca nefondată, cererea formulată atât de Băsescu, cât şi de Căpăţînă, prin apărători, de revocare a măsurii arestării preventive. „Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul Băsescu Mircea, prin apărători, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar. Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul Căpăţînă Marian Adrian prin apărători, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar“, conform minutei judecătoreşti. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea fiind deja atacată la Curtea de Apel Constanţa de Mircea Băsescu. Mircea Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă. În cauză a mai fost deferit justiţiei Marian Adrian Căpăţînă, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

De menţionat că pe numele lui Mircea Băsescu a fost disjuns un dosar unde este cercetat pentru înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Ieri, la în faţa Palatului de Justiţie, şi-a făcut simţită prezenţa şi doamna „Lilica“, asistent medical. „Blindată“ de câteva fotografii vechi, femeia a susţinut că este adevărata soră a lui Traian Băsescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii