Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MB Consult Company SRL, controlată de Mircea Băsescu, radiată de la Registrul Comerţului. Procedura insolvenţei, închisă!

ro

22 Sep, 2021 00:00 1942 Marime text
    
 
  • MB Consult Company SRL (cu sediul în Eforie, Hotel Belona) a fost înființată în anul 2002 și s-a ocupat de „activităţi de închiriere şi leasing cu alte maşini, echipamente şi bunuri tangibile“.  
 
Cristina Constantinescu, judecător sindic în cadrul Tribunalului Constanța, a dispus închiderea procedurii insolvenţei împotriva societății comerciale MB Consult Company SRL, unitate controlată (cu 90% din capitalul social) de Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul președinte al României! În continuare, Cristina Constantinescu a dispus radierea comerciale MB Consult Company SRL din Registrul Comerţului.  
 
Decizia a fost luată în dosarul 6149/118/2017. În cauză a fost acordate 23 de termene. 
 
Oficial!
 

Aprobă raportul final întocmit de lichidatorul judiciar CII Rusu Mirela al debitoarei MB Consult Company SRL. În temeiul art. 175 al. 2 din Legea 85/2014 privind procedura insolvenţei, Dispune închiderea procedurii insolvenţei împotriva debitorului MB Consult Company SRL. Dispune radierea debitorului din registrul comerţului. În temeiul art.136 din Legea privind procedura insolvenţei, Descarcă pe lichidatorul judiciar CII Rusu Mirela de orice îndatoriri şi responsabilităţi. În temeiul art.135 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune notificarea prezentei sentinţe debitorului, creditorilor, administratorului special, Direcţiei Teritoriale a Finanţelor Publice, Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru efectuarea menţiunii de radiere , precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Definitivă. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Constanţa . Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi, 20.09.2021.

 
Pe lista creditorilor se află, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Finanțele Publice Constanţa, For Guard Security SRL prin lichidator judiciar Maestro SPRL și Mircea Băsescu.
 
Acționariat
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 21 septembrie 2021, asociații MB Consult Company SRL sunt: Mircea Băsescu (90 % din capitalul social), Băsescu Dragoş (5 % din capitalul social) și Raluca Băsescu ( 5 % din capitalul social).
 
Date financiare
 
2020
 
Cifra de afaceri: 0
Cheltuieli: 0
Profit net: 0
Angajați: 0
 
2019
 
Cifra de afaceri: 0
Cheltuieli: 0
Profit net: 0
Angajați: 0 
 
2018
 
Cifra de afaceri: 0
Cheltuieli: 104 lei
Profit net: - 104 lei
Angajați: 0
 
2017
 
Cifra de afaceri: 0
Cheltuieli: 15.934 lei 
Profit net: - 15.934 lei 
Angajați: 0
 
Cum a apărut insolvența - creanță de 424.313,88 lei
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 7820/17.04.2018, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarea MB Consult Company SRL.
 
CN APM SA a arătat că deține împotriva MB Consult Company SRL o creanță certă, lichida și exigibilă în valoare totală de 424.313,88 lei, din care 296.880,09 lei reprezintă contravaloare chirie, iar 127.433,79 lei reprezintă penalități de întarziere.
 
Contract
 
În susținerea acțiunii se arată că, în fapt, între CNAPM SA în calitate de locator și MB Consult Company SRL în calitate de locatar, a fost încheiat Contractul de închiriere nr. 6/09.06.2010, în baza căruia locatarei i-a fost asigurată folosința, contra cost, a bunurilor imobile indicate în anexă - parcela teren E amenajat ( cu o platformă din beton ) în suprafata de 9.310,86 mp -, în scopul desfășurării de către aceasta a activității de subînchiriere.
 
Potrivit contractului, plata facturilor urma a se face în termenul de scadență de 5 zile lucrătoare de la primirea facturilor de către debitoare, în caz contrar urmând a se percepe o penalitate de 0,10 % pentru fiecare zi de întarziere.
 
În perioada 28.11.2014 - 31.07.2017, CNAPM SA a emis facturi fiscale în valoare de 424.313,88 lei, ce nu ar fi fost achitate de MB Consult Company SRL.
 
Apărarea MB Consult Company SRL
 
În replică, debitoarea MB Consult Company SRL a formulat contestație la cererea pentru deschiderea procedurii insolvenței, arătând că, în fapt, prin notificarea din data de 24.03.2015 a anunțat companiei intenția de reziliere unilaterală a Contractului de închiriere nr. 6/09.06.2010, începând cu data de 31.03.2015, indicand că este gata să predea spațiul ce a facut obiectul convenției.
 
CNAPM SA ar fi refuzat însă preluarea spațiului, invocand împrejurarea că acesta ar fi gravat de o serie de sarcini, respectiv constructii edificate pe acest teren de debitoare sau de un terț, fără acordul locatorului.
 
„În plus, terenul a fost imposibil de a fi exploatat de debitoare, cât timp acesta a fost folosit de un terț, împrejurare comunicată creditoarei prin notificarea din data de 28.10.2015, însoțită de imagini, debitoarea nu a edificat nici un imobil pe terenul închiriat, nici nu a grevat cu sarcini acest teren, iar în prezent terenul este folosit, dar nu de debitoare, cât timp construcția apartinând societății Ice Age SRL a fost demolată“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 7820/17.04.2018.
 
Insolvența, urmată de faliment
 
Prin Hotarârea nr. 321/2018, din 19.02.2018, Tribunalul Constanța a admis cererea creditorului CNAPM SA și a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de societatea Mb Consult Company SRL.Totodată a fost desemnat CII Rusu Mirela în calitate de administrator judiciar.
 
Prin Hotărârea intermediară  nr. 97/2019, din 23.01.2019, instanța a admis cererea formulată de administratorul judiciar CII Rusu Mirela al debitoarei MB Consult Company SRL și a dispus începerea procedurii falimentului împotriva societăţii Mb Consult Company SRL.
 
„Nu s-a depus la dosar un Plan de reorganizare“ 
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 6226/26.03.2019, Tribunalul Constanța a reținut că „până în prezent nu s-a depus la dosar un Plan de reorganizare a activităţii societății (nr. Mb Consult Company SRL)“.
 
„Totodată, în averea debitoarei se regăsesc bunuri ce pot fi valorificate în procedura falimentului“, potrivit BPI nr. 6226/26.03.2019.
 
Pentru aceste motive, în numele legii, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de administratorul judiciar CII Rusu Mirela al debitoarei MB Consult Company SRL și a dispus începerea procedurii falimentului împotriva societăţii MB Consult Company SRL.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 12830/26.07.2021, „cu ocazia analizei efectuate de către lichidatorul judiciar și din informațiile obținute până la această dată, s-a constatat că apariția stării de insolvență s-a datorat în principal unor factori de natura obiectiva, în cauză nefiind, până în prezent, identificate elemente care să contina indicii referitoare la îndeplinirea condițiilor prevăzute de dispozițiile art. 169 din Legea nr. 85/2014, privind angajarea răspunderii patrimoniale a organelor de conducere ale societății“.
 
„Propuneri. Având în vedere situația de fapt expusă, analizată prin prisma dispozițiilor legale incidente în cauză, lLichidatorul judiciar a solicitat aplicarea prevederilor art. 175 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, în sensul închiderii
procedurii și radierii societății falite din evidențele Registrului Comerțului Constanța și (...) descarcarea lichidatorului judiciar și a tuturor persoanelor care l-au asistat, de orice îndatoriri sau responsabilitati cu privire la procedura, debitor și averea acestuia, creditori, titulari de garanții, acționari sau asociați“, se mai arată în BPI nr. 12830/26.07.2021.
 
Alte firme
 
Potrivit Confidas.ro, Mircea Băsescu apare în Star Sea Co SRL și în Prod Cros SRL, ambele fiind în lichidare. De asemenea, Mircea Băsescu a figurat în Miral Cross Ships Supply SRL, Amccros SRL, Cross Trading SRL și în Fattoria Terrantica SRL, toate radiate.
 
Asta în timp ce Dragoș Băsescu apare în Centriq Management Consulting SRL, Umbrella Mining Corporation SRL și în Global Business Investments SRL. De asemenea, Dragoș Băsescu a figurat și în Grup de Administrare Bunuri SA - radiată.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial!
Insolvență de răsunet la Tribunalul Constanța! Este vizată Asociația Eurocult, condusă de „Adara“ Tramundana

 
Finanţare nerambursabilă primită „nejustificat“
Asociația Fotbal Club Unirea Constanța, „bântuită“ de datoriile Asociației FC Farul Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii